Twitter Facebook Instagram Youtube

El Museu de Badalona acull l’exposició “Enric Ortuño. Obra pictòrica”

El Museu de Badalona acull l’exposició “Enric Ortuño. Obra pictòrica”.

La mostra, que s’inaugurarà dimecres, 27 de febrer, a les 19 hores, coincideix amb la presentació d’un nou espai per fer exposicions a la planta baixa del Museu

Aquest proper dimecres, 27 de febrer, a les 19 hores, s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició en homenatge a l’artista Enric Ortuño (Elx 1938 -Badalona 2010) “Enric Ortuño. Obra pictòrica”. Amb aquesta mostra el Museu presenta un nou espai, situat a la planta baixa, dissenyat per ampliar l’oferta expositiva de l’edifici.

“Enric Ortuño. Obra pictòrica” comprèn diverses pintures i dues escultures d’aquest artista vinculat a Badalona i reconegut internacionalment.

Enric Ortuño és autor d’una extensa obra creativa, marcadament influïda per les tendències més destacades del segle XX, com l’expressionisme o el fauvisme, però sobretot, pel cubisme, ja que era un gran admirador de Picasso. De fet, va ser gràcies a un ajut d’aquest artista que l’artista va poder continuar la seva carrera.

Format a Barcelona, Caracas i Florència, aquest pintor, escultor i escenògraf, va mantenir una intensa relació amb Badalona. N’és un testimoni l’escultura en memòria a les víctimes del nazisme i dels camps d’extermini que es pot veure al barri de Lloreda.

“Enric Ortuño. Obra pictòrica” és una invitació a passejar pels seus temes recurrents (la natura, el bodegó, el retrat, l’amor, la pintura abstracta...) i una oportunitat per reconèixer la personalitat de la seva pinzellada, més enllà de les influències que va incorporar a la seva obra.

L’exposició s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració del Rotary Club, entitat de la qual Ortuño era membre.

Badalona, 25 de febrer de 2019