Twitter Facebook Instagram Youtube

Dues noves escales mecàniques i dos nous ascensors milloraran l’accessibilitat als barris de la Pau, Sant Crist, Sant Joan de Llefià i la Salut

Dues noves escales mecàniques i dos nous ascensors milloraran l’accessibilitat als barris de la Pau, Sant Crist, Sant Joan de Llefià i la Salut.

Les obres, amb una inversió de 2,3 milions d’euros, comencen el mes de maig i duraran 8 mesos

La construcció de dos nous ascensors i dues noves escales mecàniques millorarà l’accessibilitat dels vianants als barris de la Salut, Sant Joan de Llefià, la Pau i Sant Crist. Les obres, que tenen un pressupost de prop de 2,3 milions d’euros, començaran el pròxim mes de maig amb una durada prevista de 8 mesos.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha encarregat el projecte i l’execució de les obres a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) del despatx d’arquitectura B2B de l’Agata Buscemi i Jordi Bellmunt i l’empresa constructora FAUS SA.

Amb aquestes actuacions es millorarà l’accessibilitat dels vianants a diversos llocs estratègics dels districtes 2 i 4. Les obres tenen les característiques següents:

Escales mecàniques al carrer de Solsona, del barri de La Pau.

Les escales serviran per superar un desnivell de 9,90 metres amb una superfície d’actuació de 323 m2. Amb 900.397 euros és el projecte amb un pressupost més elevat.

Escales mecàniques al carrer de Fortuny, al barri de Sant Crist de can Cabanyes.

Superen un desnivell de 10 metres, les obres afecten una superfície de 300 m2 i el pressupost de licitació és de 886.494 euros.

Ascensor al carrer d’Oceania, al barri de Sant Joan de Llefià.

Amb un pressupost de 279.000 euros se supera un desnivell de 9,04 en una actuació que implica una superfície de 120 m2.

Ascensor al carrer d’Hipòlit Làzaro, del barri de La Salut.

En una actuació de 290 m2 es salva un desnivell de 8,20 metres amb el passatge de la Torre del Grup Verge de la Salut. El pressupost supera els 222.000 euros.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha assenyalat que dels del Govern municipal "es continua amb la línia de dignificar els nostres barris i de revertir els anys d'abandonament que la ciutat ha patit. Amb aquests ascensors i escales mecàniques millorem l'accessibilitat i es dona resposta a les demandes del veïnat. A més, el contracte de manteniment de tots els ascensors i escales mecàniques de la ciutat serà una realitat en pocs dies".

Les obres es preveuen que estiguin enllestides a principis de l’any 2020 amb una inversió total de 2.288.499 euros.

Badalona, 21 de febrer de 2019