Twitter Facebook Instagram Youtube

Demà dimarts s’inaugura al Centre Cultural El Carme de Badalona l’exposició “Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles”

Demà dimarts s’inaugura al Centre Cultural El Carme de Badalona l’exposició “Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles”.

La mostra, que es podrà visitar fins al 14 d’abril, ofereix una visió d’aquest autor badaloní que va destacar com a il·lustrador gràfic i creador de còmics

Demà dimarts 19 de febrer a les 19.00 hores tindrà lloc la inauguració a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78- 82) de l’exposició “Enric Sió, el dibuixant que va trencar motlles”, a càrrec del 2n tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Jordi Subirana; el vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de Barcelona, Salvador García, i el comissari de l’exposició, Jordi Riera.

Es tracta d’una exposició de la polièdrica obra d’aquest badaloní reconegut autor del món del còmic, la il·lustració i la publicitat. La mostra es podrà visitar des del 19 de febrer fins al 14 d’abril. Enric Sió, nascut a Badalona 1942 i mort a Barcelona l’any 1998, va destacar pel seu vessant artístic i també per la seva pionera lluita pel reconeixement del còmic, no només com un entreteniment per a la canalla, sinó també com una disciplina narrativa dirigida als adults. Va començar a trencar motlles experimentant amb el dibuix, el color i la narrativa en les seves creacions.

L’entrada a l’exposició és lliure en horari de dimarts a divendres, de 16 a 20 hores; dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores; i diumenges d’11 a 14 hores. Cada diumenge hi ha una visita guiada a les 12 hores.

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i el Museu de Badalona, amb la col·laboració de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El comissari de l’exposició és Jordi Riera, investigador i divulgador del món del còmic i de l’humor gràfic, autor, l’any 2011, del primer estudi de la història del còmic en català.

Badalona, 18 de febrer de 2019