Twitter Facebook Instagram Youtube

Diumenge 24 de març Badalona acollirà una nova edició de la Màgic BDN Running

Diumenge 24 de març Badalona acollirà una nova edició de la Màgic BDN Running.

Aquest any el dorsal solidari permetrà ampliar la col·laboració amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia

En aquesta edició, a més de les proves de 5 i 10 quilòmetres, s’hi sumen les curses infantils

Avui s’ha presentat una nova edició de la Màgic BDN Running que tornarà a omplir d’atletes els carrers de Badalona el proper diumenge 24 de març. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona i regidor d’Esports, Álex Pastor; de Guillem Franquesa, de l’Organització de la Badalona Running; Sílvia Valls, responsable de màrqueting del centre comercial Màgic Badalona, Eduard Bosch, d’Aigües de Barcelona, i Mar Mallo, de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.

Entre les novetats d’aquest any de la cursa en destaca la incorporació d’un circuit infantil que completarà els tradicionals de 5 i 10 quilòmetres.

El tret de sortida per a les proves de 10 i 5 quilòmetres serà a la rambla del Gorg, a les 9.30 hores, i a les 9.45 hores, respectivament. La sortida de la cursa infantil serà a les 11.15 hores. Amb la cursa infantil es completa l’oferta de circuits per a tots els públics. Després de set edicions amb gran acollida, el repte és assolir els 4.000 participants.

Un circuit pla pels punts més emblemàtics de Badalona

A nivell esportiu la cursa es caracteritza per un circuit pla i assequible, ideal per a fer bones marques i homologat per la Federació Catalana d’Atletisme. El recorregut transcorre, durant 4 quilòmetres, en paral·lel al mar i pels atractius turístics de la ciutat com són el port, el passeig de la Rambla, el parc de Ca l’Arnús, el Palau Municipal d’Esports, el pont del Petroli o el passeig Marítim. A més, la cursa està inclosa a la lliga ChampionChip i enguany puntua doble. Les inscripcions es poden formalitzar a través de www.magicbdnrunning.cat.

“Correm per ser Imparables”

El lema d’aquest nova edició, “Correm per ser Imparables”, vol posar èmfasi al compromís de la prova amb la lluita contra la leucèmia. L’essència solidària de la Màgic BDN Running es manté i es promou un any més: és un homenatge a l’atleta badaloní Luis Condon, que va morir el 2012 a causa de leucèmia. En aquest sentit, gràcies al dorsal solidari es pretén duplicar la recaptació destinada a la Fundació Josep Carreras.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha volgut remarcar el lligam entre Badalona i la recerca contra la leucèmia amb l’obertura fa pocs mesos del centre de l’Institut de Recerca Josep Carreras al Campus Can Ruti. En aquest sentit ha destacat que la cursa “lliga la ciutat amb aquest organisme que projecta Badalona al món de la recerca”.

Compromís amb la ciutat

Com a objectiu estratègic, l’organització segueix prioritzant la vinculació amb la ciutat. En aquest sentit es fomenta la participació d’escolars i clubs esportius d’arreu de Badalona per a fer especial èmfasi en els que es troben en risc d’exclusió social i en usuaris de diverses entitats del tercer sector. Projecte Home, que treballa contra les addiccions al seu centre de Montgat, també participarà a la cursa així com la Fundació Badalona Capaç, que serà l’encarregada de realitzar les bosses del corredor. Es treballa així amb una entitat del tercer sector per a la inserció de persones amb diversitat funcional i la seva implicació en un esdeveniment de la ciutat.

A més, la Màgic BDN Running impulsa les activitats vinculades al programa ”Abril, Mes de la Vida Activa”. S’inclouen activitats de promoció de l’activitat física i xerrades a tots els centres de salut de Badalona. Aquest mes ple d’activitats destinades a promocionar la vida activa clourà l’11 d’abril amb una gran caminada popular des del pont del Petroli.

Badalona, 12 de febrer de 2019