Twitter Facebook Instagram Youtube

Dilluns s’inicia el Badacorfbol, la segona activitat del Badasport que promou la pràctica de l’esport escolar a Badalona

Dilluns s’inicia el Badacorfbol, la segona activitat del Badasport que promou la pràctica de l’esport escolar a Badalona.

1.450 nois i noies de 6è de primària de 37 escoles de la ciutat participen en aquesta activitat

Aquests proper dilluns, 17 de febrer, i fins divendres, dia 21, es jugaran, entre les 10 i les 12 hores, a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes, els partits de Badacorfbol, la segona de les activitats del Badasport, una iniciativa que promou la pràctica de l’esport escolar a la ciutat.

En aquesta activitat hi participen 1.450 nois i noies de sisè de primària que comptaran, un any més, amb el suport d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona – La Rotllana i la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

El Badasport 2019-20 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona vinculat al Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club de Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona - La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, el programa Fem Salut! i TUSGSAL, entre altres.

El Badasport continuarà al llarg del curs amb quatre activitats més: Badamotri (del 23 al 27 de març, al Poliesportiu de Montigalà); Badaorietació (el dia 17 d’abril, al Turó d’en Caritg); Badajoc (del 18 al 22 de maig, al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús), i Badaplatja (del 8 al 12 de juny, a la platja dels Pescadors).

Badalona, 13 de febrer de 2020