Twitter Facebook Instagram Youtube

Les escoles de Badalona celebren aquest dimecres el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Les escoles de Badalona celebren aquest dimecres el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

L’acte es farà a la sala d’actes de l’Institut Eugeni d’Ors i comptarà amb la participació de nens i nenes procedents de cinc escoles de la ciutat que presentaran el Manifest i els Cartells per la Pau

Aquest dimecres, 30 de gener, a les 10 hores, es presentarà, a la sala d’actes de l’Institut Eugeni d’Ors (avinguda del. Maresme, 192-212), en el marc de la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), el Manifest i els Cartells per la Pau. L’acte, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, comptarà amb la participació dels nois i noies de cinquè de primària de les escoles Joan Llongueras, Lola Anglada, López Torrejón, Miguel Hernández i Ventós Mir.

El Manifest i els Cartells per la Pau recullen idees i propostes gràfiques fetes pels nois i noies d’aquestes escoles que tenen com a eix vertebrador el treball per la pau; una pau entesa en el sentit més ampli d’educació per a la convivència: l’amistat, la responsabilitat, la solidaritat, la cooperació o l’atenció a les diversitats.

Durant l’acte representants del Consell dels Infants de Badalona explicaran el projecte “WHY”, de defensa dels drets dels infants que pateixen les causes de la guerra arreu del món. A continuació es llegirà el Manifest del DENIP 2019 que recull les idees i propostes que han expressat els infants d’aquestes escoles i es mostraran alguns del Cartells per la Pau. Hi haurà també l’actuació de Rah-mon Roma amb l’espectacle Històries i cançons per la Pau, que pretén fer pensar a través de contes, músiques i cançons sobre el tema de la no violència i la pau arreu del món. L’acte finalitzarà a les 12 hores amb el cant del Swing per la Pau.

La celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau coincideix amb l’aniversari de la mort del pensador i líder de la independència de l’Índia Mohandas Karamchand Gandhi, el 30 de gener de 1948, ara fa 71 anys.

Badalona, 28 de gener de 2019