Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

Comunicació d'altes i baixes a l'e-clip a: serveieducacio@badalona.cat

e-clip Butlletí d'Educació
127. 2a quinzena de març de 2024

No tenir mestre és no tenir a qui preguntar i més profundament encara, no tenir davant de qui preguntar-se. És quedar tancat com el Minotaure desbordat d’impetu de sortida.

Maria Zambrano

Trobada del CIB

El dimecres 13 de març, de 17.30 h a 19 h, al Centre Cívic La Salut, es fa una nova Trobada del CIB.


+ INFO

Plenari del CEM

El dimecres 13 de març es fa un nou Plenari del Consell Escolar Municipal, de 17.30 a 19.30 h, al Centre Cultural El Carme.


+ INFO

Badaorientació

El 15 de març, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, es fa la Badajoc. Consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participen 1.590 alumnes de 4t de primària. Activitat organitzada per Mestres d’Educació Física de Primària, el CRP, i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntamnet de Badalona, amb la col·laboració de diferents entitats.


+ INFO

Badalona Altes capacitats: visibilitzem el talent

El dissabte 16 de març, pel matí, al BCIN és fa la Jornada Badalona Altes capacitats: visibilitzem el talent. L'objectiu de la jornada és el d’apropar i conèixer els infants, adolescents o persones adultes amb altes capacitats per poder entendre’ls i atendre'ls de manera ajustada, així com també facilitar coneixements, estratègies i eines d'acció i actuació per acompanyar-los en el seu òptim desenvolupament. La Jornada s’adreça a famílies i a docents. L’organitza Corre Que Voles - Centre d’Altes Capacitats amb el suport del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Jornades d’Orientació Educativa

Del 18 al 21 de març es fan les Jornades d’Orientació Educativa organitzades pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Les Jornades s'inicien el dilluns 18, a les 18h, al BCIN amb una xerrada de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.


+ INFO

Preinscripció escolar curs 2024-2025

Fins al 20 de març es fa la preinscripció per a I3 d’educació infantil i per a 1r d’ESO. Al web del Servei d'Educació es poden consultar la Guia d’informació educativa de Badalona 24-25, el plànol de les zones educatives i el calendari de portes obertes dels centres d’educació infantil, primària i ESO.


+ INFO

7a MOBILONA

El dimarts 19 de març, de 10 a 12 h, es fa la 7a Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona, a la Zona Esportiva Can Cabanyes. Hi participen 190 nens i nenes, de 3r de les escoles Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Rafael Alberti i Turó d'en Caritg. Està organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona, per les entitats que han organitzat els tallers, per l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Per a un bon ús dels patinets elèctrics

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) ha convocat una Mostra de vídeos per a un bon ús dels patinets elèctrics. La finalitat d’aquesta mostra és la de promoure la utilització segura d’aquest vehicle de mobilitat personal. Està està vinculada a la campanya i al cartell "Consells i normes per conduir vehicles de mobilitat personal (VMP), editat al setembre de 2023. S’adreça a joves d’entre 16 i 18 anys, per mitjà dels seus centres escolars o entitats socioeducatives de Badalona. El termini de presentació de vídeos finalitza el 12 d'abril. L’organitzen l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, El Badiu Jove i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

El mestre que va prometre el mar

Dimecres 20 de març, a les 20 h, al Teatre Margarida Xirgu es projecta, en el marc del Cicle Gaudí «El mestre que va prometre el mar». Ho organitza Badalona Cultura.


+ INFO

Prova Cangur 2024

El 21 de març se celebra la Prova Cangur a diferents centres escolars de la ciutat. L’organitza la Societat Catalana de Matemàtiques de l’Institut d’Estudis Catalans.


+ INFO

Preinscripció d’ensenyaments postobligatoris curs 24-25

El dijous 21 de marc, a les 17.30 h, al Badiu Jove, es fa la xerrada “Planifica’t per obtenir la teva plaça” sobre la preisncripció del curs 24-25 per a ensenyaments postobligatoris. A la sessió s’explicaran els itineraris formatius i es donaran consells per fer una bona preinscripció als estudis postobligatoris (Batxillerat, Cicles Formatius, PFI, etc.). Adrecada també a joves que tinguin dubtes en saber què seguir estudiant. 


+ INFO

Concert cicle: Ja és dijous!

El proper concert del cicle Ja és dijous! es fa dijous 21 de març, organitzat pel Conservatori de Música de Badalona. Cada dilluns i cada dijous, a les 20 h, hi ha concerts gratuïts a l'EMMB i al Conservatori.


+ INFO

Cursos de català

El dia 2 d’abril comença la inscripció als cursos de català. Per a nous alumnes (inscripció en torn general) serà el 3 i 4 d’abril i es podrà fer totalment en línia. Els cursos, des del nivell Inicial (A1) al Suficiència (C1), estan oberts a tothom (majors de 18 anys o bé de 16 si no tenen l’escolarització completa a Catalunya) i cal acreditar el nivell de català; si no es té cap certificat o no s’ha fet cap curs al CPNL, s’ha de demanar una prova de nivell fins al 20 de març, a través de la plataforma d’inscripció (veure web). Les persones que hagin fet un curs de català al CPNL durant els últims 12 mesos tindran inscripció preferent el 2 d’abril.


+ INFO

Jornades Científiques de Batxillerat

Durant la primera setmana d’abril, al BCIN, es fan les XXXVIII Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona. Hi participen 14 instituts i centres de secundària. Estan organitzades pel CRP de la Generalitat de Catalunya, i per l’Escola de Natura, l’Escola del Mar i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Torna el CINC: Cicle de Cinema Infantil en Català a Badalona

A l’abril el CINC torna a l’OCine de Badalona. Durant la primera quinzena, grans i petits podran veure “Super Mario Bros.: La pel·lícula” (6/04/2024) i “Elemental” (13/04/2024). Sessió única els dissabtes, a les 16 h, a un preu de 4,90 € per persona. El CINC és un programa de la Secretaria General de Política Lingüística i té l’objectiu de fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català. Compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.


+ INFO

Cooperatives escolars

El dijous 11 d’abril les 15 cooperatives de 5è de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso, Turó d’en Caritg i Salvador Espriu es presenten a l’Ajuntament, en concret a les regidores d’Educació i de Promoció Econòmica, per explicar el seus projectes i fer la sol·licitud per posar una parada als Encants de Montigalà, el divendres 24 de maig. L’acte s’iniciarà a les 10 h al Teatre Zorrilla i comptarà amb la participació de representants de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana, i de Triodos Bank. A continuació les juntes directives de les 15 cooperatives presentaran les seves sol·licituds al SAC. CUEME és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntamnet de Badalona.


+ INFO

Guia d’Activitats Educatives 23-24

Podeu consultar la Guia d’Activitats Educatives 23-24 adreçada a l’alumnat, professorat i escoles de la ciutat amb el comjunt d’activitats que promouen centres, entitats i serveis.


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain