Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

Comunicació d'altes i baixes a l'e-clip a: serveieducacio@badalona.cat

e-clip Butlletí d'Educació
129. 2a quinzena d'abril de 2024

La IA necessita les humanitats com a punt de referència i gran repositari de figures, mites i relats de màxim interès humà.

Joan Manuel del Pozo

9a Mostra de Teatre d’educació secundària

Els dies 16, a les 10 h, 17 i 18, a les 15 h i 22 d’abril, a les 12.30 h, es fa al Teatre Zorrila, la 9a Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona. Aquest any hi participen aquests 15 instituts i centres de secundària: Badalona VII, Badalonès, Barres i Ones, Betúlia, Eugeni d’Ors, Isaac Albèniz, La Llauna, La Pineda, La Riera, Lestonnac, Mare de Déu de l’Assumpció, Maregassa, Maristes Champagnat, Minguella i Pau Casals. La 9a Mostra de Teatre està organitzada per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, per Badalona Cultura Teatres Municipals i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Beach Games

La darrera activitat del Badasport a l'ESO s'amplia amb una per a 3r, els Beach Games. Es fa els dies 17, 18 i 19 d'abril, de 9 a 13.30 h, a la platja del Coco. Hi participen 1.100 alumnes d'aquests 14 instituts: Badalona 7, IE Baldomer Solà, Barres i Ones, Enric Borràs, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Riera, Pau Casals, EASD Pau Gargallo, Pompeu Fabra, IE Rafael Alberti, IE Sant Jordi, Ventura Gassol i Tiana. El Badasport a l'ESO està organitzat pel Grup de Mestres d'Educació Física de secundària, vinculat al Pla de Formació de Zona del CRP i pels Serveis d'Educació i d'Esports de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

La Diverfesta dels 20 anys

La Fundació Salut Alta organitza, dissabte 20 d’abril, pel matí, a la Plaça Antonio Machado, una nova Diverfesta, enguany de celebració del 20è aniversari de la Fundació. Moltes felicitats i per molt anys!


+ INFO

CINC: Cicle de Cinema Infantil en Català a Badalona

El CINC continua a l’OCine de Badalona. Durant la segona quinzena, grans i petits podran veure “Trolls: Tots junts” (20/04/2024) i “Doraemon Movie” (27/04/2024). Sessió única els dissabtes, a les 16 h, a un preu de 4,90 € per persona. El CINC és un programa de la Secretaria General de Política Lingüística i té l’objectiu de fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català. Compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.


+ INFO

Xerrada «Criar en coherència»

El dilluns 22 d’abril, a les 17.30 h, a la sala d'actes del col·legi Maristes (c/ Temple 2-10) es fa la xerrada “Criar en coherència”, a càrrec d'Elisenda Pascual, psicòloga. Acte organitzat pel col·legi Maristes Champagnat de Badalona.


+ INFO

Sant Jordi 24

Ja es pot consultar el programa d'activitats de Sant Jordi 24 a Badalona. Entre altres, en el marc del projecte Sant Jordi amb les escoles de Sant Roc es fan uns Jocs Florals i el dimarts 23, a la plaça Sant Elies, una fira de llibres. De 9 a 14 h la visitaran escoles de Badalona Sud i de 17 a 19 h, entitats socioeducatives de la zona. Aquestes activitats i la fira estan promogudes per la Fundació Ateneu Sant Roc, el Servei Educatiu de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Sant Roc i el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Badajoc

Els dies 24, 25, 26, 29 i 30 d’abril, al Parc de Montigalà, es fa la Badajoc. Consisteix en diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.510 nens i nenes de 3r de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda. Activitat organitzada per Mestres d’Educació Física de Primària, el CRP, i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diferents entitats.


+ INFO

2a Fira Ciència amb mirada STEAM

El dimarts 30 d’abril, de 9.45 a 13 h, a La Rambla, es fa la 2a Fira ESO amb mirada STEAM de Ciència al carrer. Hi participen les escoles i centres de secundària següents: Artur Martorell, Barres i Ones, Enric Borràs, Garbí Pere Vergés, Ítaca, Júlia Minguell, La Llauna La Riera, Lola Anglada, Llibertat, Maregassa, Mercè Rodoreda i Progrés. A la Fira, l’alumnat d’ESO mostra els seus treballs de recerca a l’alumnat de primària. També hi haurà tallers a càrrec de BDN Lab, l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), STEAM cat. La 2a Fira ESO de Ciència al carrer està organitzada pel CRP de la Generalitat de Catalunya, i per l’Escola de Natura, l’Escola del Mar i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Abril, mes de la vida activa!

Aquest mes es fa una nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”. Aquesta iniciativa coincideix amb la celebració, el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física, que posa en relleu que l’activitat física de manera regular és un dels elements indispensables per a la salut i el benestar de les persones. Abril, mes de la vida activa!” està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, a través del Servei de Salut, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i l’Institut Català de la Salut (ICS). Compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona (Badabilios), la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, l’escola Joan Maragall i entitats com els grups de taitxí i txikung de la ciutat, Badalona Running, el grup de mestres d’educació física de primària i de secundària que organitzen el Badasport, l’Associació de familiars de Salut Mental del Barcelonés Nord o el Grup la Teranyina.


+ INFO

Preinscripció Escoles Bressol curs 24-25

Del 8 al 21 de maig es fa la preinscripció a les cinc Escoles Bressol Municipals i a les dues de la Generalitat.


+ INFO

Per a un bon ús dels patinets elèctrics

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) ha convocat una Mostra de vídeos per a un bon ús dels patinets elèctrics. La finalitat d’aquesta mostra és la de promoure la utilització segura d’aquest vehicle de mobilitat personal. Està està vinculada a la campanya i al cartell "Consells i normes per conduir vehicles de mobilitat personal (VMP), editat al setembre de 2023. S’adreça a joves d’entre 16 i 18 anys, per mitjà dels seus centres escolars o entitats socioeducatives de Badalona. El termini de presentació de vídeos es prorroga fins al 15 de maig. L’organitzen l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, El Badiu Jove i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Guia d’Activitats Educatives 23-24

Podeu consultar la Guia d’Activitats Educatives 23-24 adreçada a l’alumnat, professorat i escoles de la ciutat amb el comjunt d’activitats que promouen centres, entitats i serveis.


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain