Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

Comunicació d'altes i baixes a l'e-clip a: serveieducacio@badalona.cat

e-clip Butlletí d'Educació
128. 1a quinzena d'abril de 2024

Quina mesura urgent prendria per superar la crisi del sector cultural?
Superar la crisi en el sector de l'educació.

Josep Mª Pou

Trobada del CIB

Al blog del CIB podeu llegir el resum i els acords de la Trobada del CIB del dimecres 13 de març, al Centre Cívic La Salut. Dimecres 8 de maig, nova Trobada i cercavila del Dimoni del CIB!


+ INFO

La Caseta amb rodes

La Caseta amb rodes és un servei sociocomunitari i educatiu de suport a les famílies durant l’etapa de criança dels infants que, per diferents motius, no van a una escola bressol. És un servei d’accés lliure i gratuït que ofereix a infants i adults una estona per jugar, parlar, observar i pensar amb l’acompanyament d’un equip de professionals especialistes en l'atenció a la petita infància. Aquest espai familiar, promogut pel Programa de Formació per a Famílies del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, està situat, aquest curs, a la Plaça de la II República, tots els dimarts de 10,30 a 12,30 h; i a la Plaça del Parc de Les Palmeres, tots els dijous, de 10,30 a 12,30 h.


+ INFO

Cursos de català

El dia 2 d’abril comença la inscripció als cursos de català. Per a nous alumnes (inscripció en torn general) serà el 3 i 4 d’abril i es podrà fer totalment en línia. Els cursos, des del nivell Inicial (A1) al Suficiència (C1), estan oberts a tothom (majors de 18 anys o bé de 16 si no tenen l’escolarització completa a Catalunya) i cal acreditar el nivell de català; si no es té cap certificat o no s’ha fet cap curs al CPNL, s’ha de demanar una prova de nivell fins al 20 de març, a través de la plataforma d’inscripció (veure web). Les persones que hagin fet un curs de català al CPNL durant els últims 12 mesos tindran inscripció preferent el 2 d’abril.


+ INFO

Jornades Científiques de Batxillerat

Els dies 3, 4 i 5 d’abril, de 9.30 a 13 h, al BCIN, es fan les XXXVIII Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona. Hi participen 14 instituts i centres de secundària. Estan organitzades pel CRP de la Generalitat de Catalunya, i per l’Escola de Natura, l’Escola del Mar i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Torna el CINC: Cicle de Cinema Infantil en Català a Badalona

A l’abril el CINC torna a l’OCine de Badalona. Durant la primera quinzena, grans i petits podran veure “Super Mario Bros: La pel·lícula” (6/04/2024) i “Elemental” (13/04/2024). Sessió única els dissabtes, a les 16 h, a un preu de 4,90 € per persona. El CINC és un programa de la Secretaria General de Política Lingüística i té l’objectiu de fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català. Compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.


+ INFO

Cooperatives escolars

El dijous 11 d’abril les 15 cooperatives de 5è de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso, Turó d’en Caritg i Salvador Espriu es presenten a l’Ajuntament, en concret a les regidores d’Educació i de Promoció Econòmica, per explicar el seus projectes i fer la sol·licitud per posar una parada als Encants de Montigalà, el divendres 24 de maig. L’acte s’iniciarà a les 10 h al Teatre Zorrilla i comptarà amb la participació de representants de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana, i de Triodos Bank. A continuació les juntes directives de les 15 cooperatives presentaran les seves sol·licituds al SAC. CUEME és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Per a un bon ús dels patinets elèctrics

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) ha convocat una Mostra de vídeos per a un bon ús dels patinets elèctrics. La finalitat d’aquesta mostra és la de promoure la utilització segura d’aquest vehicle de mobilitat personal. Està està vinculada a la campanya i al cartell "Consells i normes per conduir vehicles de mobilitat personal (VMP), editat al setembre de 2023. S’adreça a joves d’entre 16 i 18 anys, per mitjà dels seus centres escolars o entitats socioeducatives de Badalona. El termini de presentació de vídeos finalitza el 12 d'abril. L’organitzen l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, El Badiu Jove i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

9a Mostra de Teatre d’educació secundària

Els dies 16, pel matí, 17 i 18, per la tarda i 22 d’abril, pel matí, es fa al Teatre Zorrila, la 9a Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona. Aquest any hi participen aquests 15 instituts i centres de secundària: Badalona VII, Badalonès, Barres i Ones, Betúlia, Eugeni d’Ors, Isaac Albèniz, La Llauna, La Pineda, La Riera, Lestonnac, Mare de Déu de l’Assumpció, Maregassa, Maristes Champagnat, Minguella i Pau Casals. La 9a Mostra de Teatre està organitzada per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, per Badalona Cultura Teatres Municipals i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Beach Games

La darrera activitat del Badasport a l'ESO s'amplia amb una activitat per a 3r, els Beach Games. Es fa els dies 17, 18 i 19 d'abril, de 9 a 13.30 h, a la platja del Coco. Hi participen 1.200 alumnes d'aquests 14 instituts: Badalona 7, IE Baldomer Solà, Barres i Ones, Enric Borràs, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Riera, Pau Casals, EASD Pau Gargallo, Pompeu Fabra, IE Rafael Alberti, IE Sant Jordi, Ventura Gassol i Tiana. El Badasport a l'ESO està organitzat pel Grup de Mestres d'Educació Física de secundària, vinculat al Pla de Formació de Zona del CRP i pels Serveis d'Educació i d'Esports de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Xerrada «Criar en coherència»

El dilluns 22 d’abril, a les 17.30 h, a la sala d'actes del col·legi Maristes (c/Temple 2-10) es fa la xerrada “Criar en coherència”, a càrrec d'Elisenda Pascual, psicòloga. Acte organitzat pel col·legi Maristes Champagnat de Badalona.


+ INFO

Badajoc

Els dies 24, 25, 26, 29 i 30 d’abril, al Parc de Montigalà, es fa la Badajoc. Consisteix en diferents diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.510 nens i nenes de 3r de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda. Activitat organitzada per Mestres d’Educació Física de Primària, el CRP, i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntamnet de Badalona, amb la col·laboració de diferents entitats.  


+ INFO

Abril, mes de la vida activa!

Aquest mes es fa una nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”. Aquesta iniciativa coincideix amb la celebració, el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física, que posa en relleu que l’activitat física de manera regular és un dels elements indispensables per a la salut i el benestar de les persones. Abril, mes de la vida activa!” està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, a través del Servei de Salut, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i l’Institut Català de la Salut (ICS). Compta amb la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona (Badabilios), la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, l’escola Joan Maragall i entitats com els grups de taitxí i txikung de la ciutat, Badalona Running, el grup de mestres d’educació física de primària i de secundària que organitzen el Badasport, l’Associació de familiars de Salut Mental del Barcelonés Nord o el Grup la Teranyina.


+ INFO

Guia d’Activitats Educatives 23-24

Podeu consultar la Guia d’Activitats Educatives 23-24 adreçada a l’alumnat, professorat i escoles de la ciutat amb el comjunt d’activitats que promouen centres, entitats i serveis.


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain