Twitter Facebook Instagram Youtube

Casa per a Jaume Botey - Ca l’Amigó

Projectada com a habitatge del mateix Amigó i de la seva família, incloent-hi el seu padrastre, el mestre d’obres Jaume Botey.

Casa Amigó - Botey

Obra amb elements d’inspiració medieval –com les torres, els merlets o els arcs apuntats– però presenta també algunes característiques més pròpies del Modernisme, com l’ús del ferro o els vitralls de la porta. La casa té un semisoterrani que dona al jardí aprofitant el desnivell del solar, baixos i terrat.

Va ser construïda com a habitatge del mateix Amigó i de la seva família, incloent-hi el seu padrastre, el mestre d’obres Jaume Botey. Ell és qui va signar el projecte al costat de l’arquitecte Joan Maymó. A principis dels anys seixanta l’edifici va ser la seu de l’Escola Jungfrau.

Actualment és de propietat municipal i des del 2003 acull les oficines de l’empresa Badalona Serveis Assistencials. Reformada per l'arquitecte Alfons Soldevila.

A la plaça de Pau Casals, just al davant, hi destaca la font central, també de Joan Amigó i Barriga, amb data del 1922, coronada per una jardinera de ferro decorada amb dracs que reposa sobre una peanya de mosaic.

Situació:
Plaça de Pau Casals nº 1,
Badalona 08911

Imatges relacionades