Twitter Facebook Instagram Youtube

Ruta botànica a Ca l'Arnús

Itinerari per descobrir la biodiversitat, fauna i vegetació d'un dels pulmons verds de Badalona

Itinerari parc botànic senyalitzat

El parc de Can Solei i de Ca l'Arnús, al sud-est de la ciutat, ocupa la part alta del barri de Casagemes i és un important pulmó verd, molt proper al centre de Badalona. És un indret únic a la ciutat per les seves edificacions singulars, pel manteniment de l'estructura agrícola tradicional, per la bellesa dels seus jardins i per l'esclat de riquesa vegetal i faunística que hi fa vida.

L'itinerari botànic del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús, senyalitzat amb més de 100 d'espècies vegetals autòctones diferents, és una eina que ajuda a descobrir el parc i a conèixer i entendre la diversitat d'espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que hi ha. Alguns arbres són tan singulars que estan catalogats com arbres d'interès local: un gran exemplar de Bellaombra, un lledoner, una nolina anomenada el Canalobre i un margalló conegut com el Drac.

Parc de gran bellesa i valor històric, artístic i paisatgístic situat en ple centre de la ciutat. L'any 2007 es va aconseguir unir els dos parcs  per crear-ne'n un de sol. De frondós verd natural, presenta una gran diversitat d'espècies vegetals i acull diversos elements patrimonials d'interès com el Castell del Llac, diferents escultures de marbre, una gruta, una glorieta i fins i tot un llac amb un pont de ferro de gran bellesa. Destaca per sobre de tot la Torre del Rellotge.

A partir d’aquest itinerari botànic també us convidem a descobrir l’entorn metropolità, que conforma un espai ric, complex i dinàmic que ofereix una gran quantitat d’activitats d’aprenentatge i lleure en una varietat de paisatges i ecosistemes naturals: dels rius Besòs i Llobregat a les serres de Marina, Collserola i Garraf, passant pels parcs urbans i les platges.

Itinerari botànic parc Can Solei i Ca l'Arnús

L'itinerari està senyalitzat amb 25 cartells que contenen informació dels exemplars amb la seva descripció, l'origen, l'ús i la singularitat. Aquest itinerari es pot seguir amb un dossier. El parc conté també diferents espais adreçats al lleure i a l'educació ambiental dels més petits. L’itinerari botànic del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús comença i acaba a  l’entrada del jardí romàntic de Can Solei situada al carrer de la Seu d’Urgell.

Els 25 exemplars vegetals que formen part de l’itinerari botànic estan identificats mitjançant un cartell que proporciona informació concreta de cada espècie i del seu ordre dintre del recorregut amb una marca rodona de color verd numerada.

Adreça: Av. Navarra, 205
Superfície: 95.210 m2

Els horaris d’obertura al públic del parc són:
    De novembre a març de 7.45 a 19 h, 
    abril i octubre de 7.45 a 20 h, 
    maig, juny, agost i setembre 7.45 a 21 h, 
    juliol de 7.45 a 22 h

La durada mitjana de l’itinerari és d’uns 90 minuts aproximadament.

Pots descarregar el dossier complet d'aquest itinerari (PDF) en aquest enllaç.

Imatges relacionades