Twitter Facebook Instagram Youtube

Antiga fàbrica d'inicis del s. XX, reformada pels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós. Actualment és un institut públic de referència d'ensenyament secundari.

La Llauna Aquest edifici, al número 89 del carrer Indústria, cantonada amb Mossèn Anton a tocar de la via del tren i davant de la fàbrica d’Anís del Mono, allotjava la fàbrica G. de Andreis (nom abreujat de Gottardo de Andreis Metalgraf Española) popularment com a La Llauna, una empresa dedicada a la fabricació i a la litografia d'envasos metàl·lics. Establerta a Badalona des d'inicis del segle xx fins al seu tancament l'any 1980.

Fou projectat per l'arquitecte badaloní Joan Amigó i Barriga, i construït per etapes entre 1905 i 1922. La façana del carrer Eduard Maristany, a tocar de la via del tren, incorpora òculs ceràmics d’un gran mosaïcista del modernisme, Lluís Bru i Salelles.
La reforma de l’edifici, a mitjans dels anys vuitanta, va ser guardonada amb el premi FAD de Rehabilitació del 1986. El 1984 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local.

Situació:
     c/ Carrer de Sagunt nº 5
     08912 Badalona


Imatges relacionades