Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Escola del Mar de Badalona i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) treballen conjuntament per incrementar la presència del mar i dels ecosistemes marins a les nostres aules. Ambdues institucions han col·laborat estretament en el desenvolupament del projecte “PlànctON: motor de vida al planeta oceà” que ha inclòs la creació de recursos educatius per apropar les ciències marines i els seus impactes a la globalitat del món educatiu i al públic en general. Són recursos de lliure accés i multiformat per atendre les necessitats de diferents públics. Aquests recursos inclouen la web intractiva PlànctON, feta amb il·lustracions científiques per donar a conèixer els diversos grups d’organismes que formen el plàncton i els processos en els que intervenen. En aquesta mateixa web hi trobareu també la resta de recursos disponibles que són:

· Dues guies d’identificació dels organismes del plàncton (una extensa i una altra simplificada).

· Maquetes 3D manipulables dels principals grups d’organismes del plàncton.

· “Contes de mar”, quatre audio-contes infantils.

· El vídeo “Les quatre estacions del plàncton”.

· L’exposició itinerant “dONes: motor de la recerca marina i ambiental”. Disponible en préstec.

El plàncton té un paper clau per regular el clima i mantenir la temperatura del planeta, és la base de les xarxes alimentàries que proporcionen bona part de la proteïna que consumim i aporta la meitat de l'oxigen que es genera al planeta. Malgrat la seva gran rellevància, aquests éssers vius errants són els grans desconeguts de l'oceà.

L'observació del plàncton amb lupes i microscopis és sorprenent, éssers de pel·lícula de ciència ficció es mouen davant dels nostres ulls i es converteixen en un recurs de fàcil accés que permet experimentar i abordar diferents aproximacions a l'aula.