Twitter Facebook Instagram Youtube

Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona

Telèfon: 93 384 36 74 
Correu electrònic: escoladelmar@badalona.cat
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 hores
Adreça: Rambla, 37. CP 08911 Badalona
Com arribar-hi: clicar aquí

Està situat al soterrani i s’hi poden observar en viu diferents ambients submarins característics del litoral mediterrani amb els peixos i invertebrats que els són propis.

L’aquàrium és una eina imprescindible per facilitar als visitants el coneixement del mar, la seva diversitat i la seva fragilitat. Anualment rep la visita de més de 20.000 persones.

Les comunitats marines que es poden observar a l’aquàrium són: 

• El medi litoral
És la zona influenciada per les fluctuacions del nivell del mar i on trenquen les onades. 
• El fons de sorra
On els animals que hi viuen presenten adaptacions molt marcades, sempre per passar desapercebuts en un lloc on no hi ha amagatalls. 
• L’alguer
Una comunitat fràgil i rica, que multiplica la biodiversitat dels fons de sorra (o de substrats tous). 
• El fons rocós
On els nombrosos racons i amagatalls fan possible que hi trobem una gran diversitat d’organismes. 
• El coral·ligen
On pràcticament no arriba la llum del sol, és el fons més exuberant de la Mediterrània. 

És una instal·lació polivalent, situada a la primera planta, preparada per fer-hi classes pràctiques, tallers, conferències, jornades i cursos de temes relacionats amb el mar. Així mateix, en aquest espai es poden portar a terme tasques d’investigació.

Té una capacitat per a 18 alumnes i disposa de microscopis, lupes binoculars i el material de laboratori necessari per poder fer el treball amb el públic escolar.

A la segona planta hi ha el fons documental. A través de llibres, revistes, diapositives, DVD i vídeos, qualsevol persona interessada té la possibilitat de trobar informació sobre temes que tinguin relació amb el mar. Aquest servei, obert a tothom, s’ofereix en hores convingudes.

Situada al nivell de la Rambla, és un espai polivalent destinat a oferir al públic diverses activitats relacionades amb el mar. El compromís de l’Escola del Mar és tenir sempre a disposició del públic una exposició en aquesta sala.

Aquest espai disposa de pantalla per a projeccions, també s’utilitza com a sala d’actes i conferències i, si s’escau, com a segona aula docent.