Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

Comunicació d'altes i baixes a l'e-clip a: serveieducacio@badalona.cat

e-clip Butlletí d'Educació
115. 1a quinzena de setembre de 2023

El joc és el factor principal del desenvolupament infantil. Sense joc no sé que seriem. Humans està clar que no...potser robots.

Heike Freire

Del clip a l’e-clip

L'any 1980 es va publicar el primer Clip fet, en uns primers anys, per un grup de mestres de diferents escoles i l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. L'e-clip és un butlletí quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat, amb l'objectiu de servir a la idea i a l'acció de Badalona ciutat educadora.


+ INFO

Guia d’Activitats Educatives 23-24

Ja es pot consultar la Guia d’Activitats Educatives 23-24 adreçada a l’alumnat, professorat i escoles de la ciutat amb el comjunt d’activitats que promouen els centres, entitats i serveis.


+ INFO

La Caseta amb rodes

La Caseta amb rodes és un servei sociocomunitari i educatiu de suport a les famílies durant l’etapa de criança dels infants que, per diferents motius, no van a una escola bressol. És un servei d’accés lliure i gratuït que ofereix a infants i adults una estona per jugar, parlar, observar i pensar amb l’acompanyament d’un equip de professionals especialistes en l'atenció a la petita infància. Aquest espai familiar, promogut pel Programa de Formació per a Famílies del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, està situat, aquest curs, a la Plaça de la II República, tots els dimarts, de 10,30 a 12,30 h; i a la Plaça del Parc de Les Palmeres, tots els dijous, de 10,30 a 12,30 h.


+ INFO

Inscripció cursos de català

Les persones que hagin fet un curs de català al CPNL durant l'últim any tindran inscripció preferent el 12 i el 13 de setembre. La inscripció per a nous alumnes serà el 14 i el 15 de setembre i es podrà fer totalment en línia. Els cursos, des del nivell Inicial al Superior (C2), estan oberts a tothom (majors de 18 anys o bé de 16 si no tenen l’escolarització completa a Catalunya) i cal acreditar el nivell de català; si no es té cap certificat o no s’ha fet cap curs al CPNL, cal demanar una prova de col·locació del 4 al 8 de setembre, a través de la plataforma d’inscripció.


+ INFO

Inauguració curs 23-24

L'acte d'inauguració del curs escolar 2023-24, adreçat especialment al professorat i als equips directius dels centres educatius de la ciutat, i obert a tota la comunitat educativa es farà el dijous 21 de setembre, de 17.30 a 19 h, al Museu de Badalona. L'acte s'iniciarà amb la inauguració del curs, la presentació del Pla de Formació de Zona i de la Guia d’activitats educatives 23-24 i finalitzarà amb la conferència "El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit", a càrrec d'Elisabet Aznar Vacas, directora del Centre de Recursos Específics de Suport a la Innovació i a la Recerca Educativa (CESIRE). Aquest acte està organitzat conjuntament pel Servei Educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Cap al CIB 23-24

És oberta la inscripcióp de centres que vulguin incorporar-se al CIB aquest cursr. El 20 de setembre, de 12.30 a 13.30 h, a la sala d’actes del Viver es fa la reunió informativa i de coordinació dels centres que ja formen part del CIB i dels nous que s’hi vulguin incorporar.


+ INFO

Materials Educació Viària

Tots els centres escolars rebran el díptic “Caminant cap a l’escola” i el nou cartell “En patinet”. El díptic inclou un cartell per als infants de 1r de primària i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB), adreçada a les famílies. La CPSEVB ha promogut també l'edició del cartell “En patinet” de consells i normes sobre l'ús dels patinets, adreçat especialment a adolescents i joves. Aquest cartell es distribueix a tots els centres escolars, instituts i entitats socioeducatives de la ciutat, biblioteques, centres cívics, etc. La difusió d’aquests dos materials coincidirà amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2023, del 16 al 22 de setembre.


+ INFO

Joventut esportiva, societat activa

Badalona incorpora un nou projecte, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per acompanyar als i les joves de 12 a 18 anys en la definició i realització d’activitats de caire esportiu, lúdic, saludable, inclusiu i innovador tant en l’espai públic (parcs, places, etc.) com en els equipaments esportius i educatius (instal·lacions esportives, patis de les escoles i dels instituts, etc.). El projecte JESABadalona, promogut pel Servei d’Esports, cerca animar els i les adolescents en la pràctica d’activitats esportives, conèixer, promoure i fer arribar el gran ventall de l’oferta esportiva que hi ha a la ciutat potenciant els valors que té l’esport així com hàbits de vida saludable.
+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain