Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
95. 1a quinzena de setembre de 2022

L’experiència dels infants hauria de ser l’aliment de l’escola: la seva vida, les seves sorpreses i els seus descobriments.
Francesco Tonucci

Del clip a l’e-clip

L'any 1980 es va publicar el primer Clip fet, en uns primers anys, per un grup de mestres de diferents escoles i l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. L'e-clip és un butlletí quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat, amb l'objectiu de servir a la idea i a l'acció de Badalona ciutat educadora.


+ INFO

El dia 12 de setembre comença la inscripció als cursos de català

La inscripció general serà del 14 al 16 de setembre en línia o bé presencial demanant cita prèvia per telèfon al 93 398 46 30. Els cursos, des del nivell Inicial al Superior [C2], estan oberts a tothom (majors de 18 anys o bé de 16 si no tenen l’escolarització completa a Catalunya) i cal acreditar el nivell; si no es té cap certificat o no s’ha fet cap curs al CPNL, cal demanar una prova de col·locació del 5 al 9 de setembre. Les persones que hagin fet un curs de català al CPNL durant l'últim any tindran matrícula preferent el 12 i el 13 de setembre.


+ INFO

La Caseta amb rodes

La caseta amb rodes és un servei sociocomunitari i educatiu de suport a les famílies durant l’etapa de criança dels infants que, per diferents motius, no vagin a una escola bressol. És un servei d’accés lliure i gratuït que ofereix a infants i adults una estona per jugar, parlar, observar i pensar amb l’acompanyament d’un equip de professionals especialistes en l'atenció a la petita infància. Aquest espai familiar, promogut pel Programa de Formació per a Famílies del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, està situat, aquest curs, a la Plaça de la II República, tots els dimarts, des del 13 de setembre, de 10,30 a 12,30 h; i a la Plaça de Les Palmeres, tots els dijous des del 15 de setembre, de 10,30 a 12,30 h.


+ INFO

Acte inici curs 22/23

El 15 de setembre, de 16 a 18:30 h, a l’Institut Eugeni d’Ors, es fa l’acte d’inauguració del curs 22/23, adreçat al professorat i equips directius de centres de tots els nivells educatius, entitats, tècnics de l’àmbit de l’educació i famílies. L’acte, comptarà amb una fira de serveis i projectes educatius, amb la presentació del Pla de Formació de Zona i de la Guia d’Activitats Educatives 22-23; i amb el diàleg “L'hora violeta: de les idees clau a les pràctiques transformadores en coeducació”, a càrrec de Sira Ruiz, mestra i formadora en coeducació i de Marina Subirats, sociòloga.


+ INFO

Anem a peu, en bici o en transport públic a tot arreu!

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, entre els dies 12 i 16 de setembre, tots els infants que fan 1r de primària i les seves famílies de totes les escoles de Badalona, rebran el díptic Caminant cap a l'escola, format per un cartell i per una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària. La carta vol motivar la reflexió sobre la mobilitat a la nostra ciutat i l'anar a peu o en transport públic a l'escola. Aquesta acció està organitzada per l'Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Gràfica d’un viatge

Aquí podeu veure un viatge per la gràfica del curs 21-22 amb les escoles i els instituts, els centres socioeducatius, les entitats, les empreses i els serveis que construeixen conjuntament un dels camins de Badalona ciutat educadora


+ INFO

CIB 22/23

Ja està obert el termini per a la incorporació de nous centres educatius al Consell dels Infants de Badalona per al curs 2022-23. El 21 de setembre, a les 12:30 h, a la Sala d’Actes del Viver, es farà una reunió de coordinació i informativa amb tots els centres que hi participen i els que estan interessats en fer-ho.


+ INFO

Patis oberts

Fins al 9 de setembre, de 17.30 a 20.30 h, s’obren els patis de diferents escoles de la ciutat per tal que infants i joves gaudeixin d’un espai dirigit amb un equip de monitors on puguin jugar i fer esport durant el període de Setmana Santa.


+ INFO

Guia d’activitats educatives

Ja es pot consultar la Guia d’Activitats Educatives curs 22-23, que inclou les activitats que s'adrecen a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes amb la participació de molts centres, entitats i serveis.


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain