Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
74. 1a quinzena de setembre de 2021

Vull una ciutat amb festes, una escola amb música i un bon futur per a mi.
Vera, 8 anys

Del clip a l’e-clip!

L'any 1980 es va publicar el primer Clip fet, en uns primers anys, per un grup de mestres de diferents escoles i l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. L'e-clip és un butlletí quinzenal que informa dels projectes i activitats educatives que es fan a la ciutat, amb l'objectiu de servir a la idea i a l'acció de Badalona com a ciutat educadora.


+ INFO

La caseta amb rodes

Aquest mes es posa en funcionament “La caseta amb rodes”, un nou servei sociocomunitari i educatiu de suport a les famílies durant l’etapa de criança dels infants que, per diferents motius, no van a una escola bressol. És un servei d’accés lliure i gratuït, de dinamització comunitària, que ofereix una estona per jugar, parlar, observar, escoltar-nos i pensar juntes amb l’acompanyament d’un equip de professionals especialistes en l'atenció a la petita infància de l'Associació Acnia. Aquest espai familiar, promogut pel Programa de Formació per a Famílies del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, estarà situat a la Plaça de l’Amistat, al barri de Llefià, tots els dimarts des del 7 de setembre fins al 28 de desembre, de 10 a 12h; i a la Plaça de la II República, al barri de Lloreda, tots els dimecres, des del 8 de setembre fins al 29 de desembre, de 10 a 12 h.


+ INFO

Acte d’inici de curs 21/22

El dimecres 8 de setembre, a les 12 h, es fa l'acte d'inauguració del curs 2021-22, en format virtual, adreçat al professorat i equips directius de centres de tots els nivells educatius, entitats, tècnics de l’àmbit de l’educació i famílies. L’acte, organitzat pel CRP de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, s’iniciarà amb la presentació del Pla de Formació del Professorat i de la Guia d'Activitats Educatives 2021/22, i continuarà la conferència “El rol dels centres educatius en la creació de l’èxit i el fracàs escolar”, a càrrec d’Aina Tarabini, professora del departament de Sociologia de la UAB.


+ INFO

Patis oberts

El Projecte de Patis Oberts està obert a vuit escoles de la ciutat fins el 10 de setembre, de 17 a 20 h. Obrim el pati al barri és un espai per al lleure organitzat pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Noves inscripcions als cursos de català

El dia 13 de setembre comença la inscripció per als cursos de català de tardor. Tant per al professorat com per als alumnes (+18 anys o bé +16 sense escolarització) i les seves famílies, els cursos del CNL estan oberts a tothom. La inscripció serà del 13 al 15 de setembre i serà en línia.


+ INFO

Consell dels Infants 21/22

Està obert el termini per a la incorporació de nous centres al CIB. Per coordinar el funcionament del CIB 2021-22 amb les persones i tutors/es referents dels centres que formen part del CIB, així com per facilitar informació als centres que pensen incorporar-s'hi, es farà una reunió el dimecres 22 de setembre, de 12.30 a 13.45 h, al Museu. Si hi esteu interessats/des o voleu més informació ens podeu trucar al 93 483 27 75.


+ INFO

EPSN European Performing Science Night 2021

L’EPSN és una activitat oberta al públic que inclou exhibicions, experiències interactives i xerrades orientades a promoure els valors de la ciència i demostrar l'impacte i atractiu del treball dels investigadors per motivar als joves a embarcar-se en carreres de recerca. EPSN proposa un recorregut a través d’experiments duts a terme per diversos centres de recerca que mostraran els seus resultats al públic més jove i exigent. Aquesta activitat, organoitzada per la Fundació Èpica La Fura dels Baus, es farà el dissabte 25 de setembre, matí i tarda, al Centre Cultural de l'Escorxador.


+ INFO

Refugi en curt

Mitjans - Sodepau - Edualter. El projecte Refugi en curt, promogut per Mitjans, Sodepau i Edualter, es durà a terme també a Badalona. S’adreça als centres escolars i a entitats socioeducatives. Refugi en curt ofereix un conjunt de recursos audiovisuals educatius sobre infants i joves en situació de refugi. Consta d’una col·lecció de curtmetratges i de materials didàctics que confronten l'estereotip de la persona refugiada com a víctima i presenten experiències de persones empoderades, crítiques i plenament conscients.

+ INFO

Cultura emprenedora a l’escola

Està obert el termini d'incorporació de nous centres al projecte Cultura emprenedora a l’escola, de creació i funcionament de cooperatives escolars a 5è. El curs 2019-20 hi van participar les escoles Alexandre Galí (ara IE Turó d'en Caritg), Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández i Pau Picasso. És un projecte que ha fet 10 anys que disposa de moltes eines didàctiques i d'un acompanyament tècnic continuat de l'IMPO i del Servei d'Educació de l'Ajuntament. Si hi esteu interessats/des o voleu més informació ens podeu trucar al 93 483 27 75.


+ INFO

Guia d’activitats educatives

S'ha iniciat l'actualització de la Guia d'activitats educatives d’aquest curs, que inclou les activitats que s'adrecen a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes amb la participació de molts centres, entitats i serveis.


+ INFO

FILMETS a l'escola

Fins el 12 de setembre està oberta la inscripció d'escoles (3r) i Instituts (4t d'ESO) per participar en l'edició 2021 del FILMETS Badalona Film Festival, que es farà del 22 al 31 d’octubre.


+ INFO

Concerts escolars

A la Guia d'activitats educatives 21-22 ja es pot consultar el programa de concerts per a primària que ha organitzat el Conservatori Professional de Música de Badalona.


+ INFO

Lectura, lectura, lectura

A la Guia d'activitats educatives 21-22 ja es pot consultar el programa d'activitats de promoció de la lectura de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.


+ INFO

Activitats de Formació

Del 13 al 26 de setembre es fa la inscripció del Pla de Formació de Zona de les activitats adreçades al professorat dels centres educatius de Badalona i que s'iniciaran a partir del 14 d'octubre. Organitza: CRP


+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain