Clica aquí si no pots veure bé aquest correu

e-clip Butlletí d'Educació
56. 1a quinzena d'octubre de 2020

Als manuals de literatura de l'ESO, dels escriptors del segle XX que se citen, són dones només l'11%. Per què tan poques?
Laura Freixas

Torna la Mobilona!

Durant el mes d'octubre es fa la 3a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona, ajornada el passat mes de març. En aquesta 3a edició hi participen 250 nens i nenes, entre 3r i 4t de primària, d'aquests vuit centres: Badalona, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti. La Mobilona 2020 se celebrarà a cada centre amb la representació de l'espectacle musical "Camí segur" creat per la Companyia Paula y Javier D'Angelo. A l'espectacle s'estrenarà la cançó "Camí Amic", creada especialment en relació al Projecte de Camins Amics de Badalona. Aquesta activitat està organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària, amb el suport de l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


+ INFO

Trobada del CIB

El dimecres 14 d’octubre es farà, de forma telemàtica, la propera Trobada dels nois i noies representants del Consell dels Infants en 2 horaris a triar: de 12 a 13 h o de 17.30 a 18.30 h.


+ INFO

Plenari del CEM

El dijous 15 d’octubre, a les 17:30 h, tindrà lloc el el plenari del CEM d’inici de curs, de forma telemàtica.


+ INFO

Formació de famílies tardor 2020

Ja es poden consultar totes les activitats promogudes des del Programa de Formació de Famílies per a aquesta tardor. A partir de les propostes fetes per les AMPA/AFA s'ofereixen activitats obertes a les famílies de tots els centres educatius de la ciutat, que es faran en línea i amb inscripció prèvia.
+ INFO

Subvencions

Fins el 28 d’octubre es poden presentar sol·licituds de subvencions per a entitats que hagin organitzat Casals d'estiu i per a Llars d'infants de titularitat privada en relació a la situació d’alarma causada per la Covid-19.
+ INFO

Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari

Ja es poden llegir els treballs presentats a les XXIV Jornades Científiques d’aquest any, editat amb la col·laboració del Grup Menarini.
+ INFO

Mostra de Teatre de Secundària

La reunió informativa i de constitució de la Comissió organitzadora de la Mostra de Teatre d’Educació Secundària 2021, es farà el dimarts 20 d'octubre, a les 18 h telemàticament. Hi poden participar tots els centres de secundària de la ciutat. Està previst que la Mostra 2021 (assaig general i funcions) es dugui a terme al teatre Zorrilla, els dies 19, 20, 21, 22 i 26 d'abril, en sessions de matí o de tarda.
+ INFO

Filmets

FILMETS Badalona Film Festival aposta fort per la seva vessant educativa amb FILMETS a les escoles. És una activitat pedagògica a partir de la qual s'ofereix als alumnes de 3r de primària i de 4t d'ESO de totes les escoles i instituts de Badalona la possibilitat de gaudir i entrar en contacte amb un cinema de qualitat. Calendari: del 16 al 25 d'octubre. Organitza: Badalona Comunicació SA (Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona).

Contacte: filmets@festivalfilmets.cat
+ INFO

Nova Aula Virtual del Museu de Badalona

Comença un nou curs escolar i el Museu de Badalona engega la seva aula virtual, un nou projecte educatiu amb el qual vol continuar sent un recurs imprescindible per estudiar el patrimoni de la nostra ciutat i per conèixer el seu llegat romà. Conscients que la situació d’alerta sanitària que vivim pot acabar limitant les sortides de l’escola, és necessari poder treballar telemàticament des de l'aula o des de casa. Davant aquesta situació, des del servei educatiu del Museu hem elaborat un programa d’activitats que ens permetrà mantenir el contacte amb professors i alumnes i continuar difonent i explicant la història dels nostres avantpassats.
+ INFO

Batec FAMPAS

Ja estan obertes les inscripcions pel projecte Badalona Batec, la Batucada col·lectiva de La Pública de Badalona. Consisteix en un taller musical de batucada en horari extraescolar, on s'aprèn a tocar diferents instruments i diferents ritmes de la percussió brasilera, per després actuar conjuntament en actes del calendari festiu i reivindicatiu de Badalona.
+ INFO

Voluntariat per a la llengua

La nova temporada de Voluntariat per la llengua a Badalona i Sant Adrià reprèn l'activitat amb la formació de parelles lingüístiques virtuals i amb altres activitats que s’aniran anunciant. Als voluntaris i aprenents que encara no hàgiu fet cap parella lingüística amb la modalitat virtual, us animem a provar l’experiència.
+ INFO

Guia d’Activitats educatives

Podeu consultar l'actualització de la Guia d'activitats educatives d'aquest curs, que inclou la Guia Arts i Escola i les activitats que s'adrecen a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, promogudes amb la participació de molts centres, entitats i serveis.
+ INFO

Escriu a l’e-clip

Des de la vostra escola, centre, entitat, servei... Voleu informar d'alguna activitat a l'e-clip? Envieu-nos un text breu que expliqui què, quan, on i qui, juntament amb un cartell o una imatge. Envieu-ho a serveieducacio@badalona.cat
+ INFO

Educació 360 a temps complet

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat l'adhesió al projecte Educació 360 a temps complet.
+INFO

Badalona ciutat educadora

L'Ajuntament de Badalona es va adherir, l'any 1990, al moviment internacional de ciutats educadores assumint el compromís de fomentar i seguir avançant en la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.
+INFO
Comparteix l'e-clip!
Facebook Twitter Correu electrònic
Enllaços d'interés
lab.png GUIA ACTIVITATS EDUCATIVES
lcib.png BLOG DEL CIB
lfampa.png FAMPAS
lab.png TIAB
lgc.png SERVEI EDUCATIU
Edita:
Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona serveieducacio@badalona.cat


This email was sent to serveieducacio@badalona.cat
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AB · carrer · Badalona, B 08955 · Spain