Twitter Facebook Instagram Youtube

Badasport 2023-24

Uns 1.250 nens i nenes de primer inicien dilluns, 6 de novembre, la vint-i-quatrena edició del projecte Badasport amb l’activitat de la Badamotri al Poliesportiu Municipal Montigalà. En el  Badasport 23-24 hi participen prop de 9.000 alumnes de primària de 37 escoles de Badalona.

El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats a partir de la pràctica de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a un poliesportiu i a la platja.

Badamotri

Aquesta primera activitat es fa del 6 al 10 de novembre de 2023, al Poliesportiu Municipal Montigalà. Consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participaran 1.250 alumnes de 1r de primària, amb el suport, entre altres del Club Hoquei Sant Josep.

Badatletisme

Aquesta activitat es fa del 27 al 30 de novembre i l’1 i 5 de desembre de 2023, a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les que hi participaran 1.590 nois i noies de 5è de primària.

Badacorfbol

La tercera de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es fan del 5 al 9 de febrer, a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.725 noies i nois de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona-La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

Badaorientació

Aquest activitat es fa el dia 15 de març al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, i consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participaran 1.590 alumnes de 4t de primària.

Badajoc

Aquest curs es fa els dies 24, 25, 26, 29 i 30 d’abril de 2024, al parc de Montigalà i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.510 nens i nenes de 3r de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda.

Badaplatja

La darrera activitat del Badasport és la Badaplatja i es fa del 10 al 14 de juny, a la platja dels Pescadors amb la participació de 1.360 escolars de 2n de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Riera.

En aquesta 24a edició del Badasport hi participen aquestes 37 escoles: Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell (SAB), Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, La Mina (SAB), Les Ciències, Lestonnac, Lola Anglada, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra (SAB), Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians Badalona, Salvador Espriu, Sant Jordi, Turó d’en Caritg i Ventós Mir.

El Badasport 2023-24 està organitzat per Mestres d’Educació Física de Badalona, pel Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club de Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona-La Rotllana i la Federació Catalana de Korfbal.

Fitxers relacionats