Twitter Facebook Instagram Youtube

Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona

Conferència IrsiCaixa

El dimarts 6 de febrer de 2024, pel matí, a la sala d’actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol, es fa la xerrada “Que saps del VIH i de la sida?” adreçada a estudiants de secundària de la ciutat en el marc de les Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona.

Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona

Les XXXVIII Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona (JCBB) es fan els dies 3, 4 i 5 d'abril de 2024, al BCIN.

Les Jornades van iniciar-se el curs 1986-87 quan el professorat de l’Institut La Llauna va plantejar-se la realització d’una activitat on l’alumnat pogués exposar els treballs d’investigació que havien realitzat seguint la metodologia científica. Aquell curs s’hi van presentar onze treballs i se’n va fer una valoració molt positiva.

A partir de la 2a edició l’Ajuntament de Badalona es va vincular en la seva organització i les Jornades es van obrir a la resta de centres de la ciutat. Durant els 37 anys de Jornades Científiques, 3.000 alumnes de centres educatius de la ciutat han presentat un total de 2.400 treballs de recerca.

L’organització de les Jornades va a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i de l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins, totes dues de l’Àrea de Medi Ambient; del Servei d’Educació de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Badalona; i del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Com des de fa uns anys, enguany també hi dona suport l’empresa farmacèutica Grupo Menarini que col·labora en diversos aspectes, entre ells la publicació del llibre que s’edita cada any amb el resum de tots els treballs.

L'Aula amb les JCBB

El 7 de maig està previst que es presentin, com en els darrers anys, 4 treballs, de manera presencial, al Teatre Zorrilla, per la tarda, en una sessió de l'Aula d'extensió Universitària per a la Gent Gran de Badalona.

Fitxers relacionats