Twitter Facebook Instagram Youtube

He mort el Pop

Cinema He mort el Pop.
Cinema He mort el Pop

Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà i en motiu de l’Any Guimerà, aquest proper any 2024 la Federació d’Ateneus de Catalunya, Apunta Teatre i El Maldà presentem l’espectacle He mort el pop, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i creació musical de Marc Sambola.

He mort el pop recull tres de les peces més rellevants de l’autor: Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897) en una deconstrucció de cadascun dels textos amb una tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics.

L’espectacle — interpretat per Antonio del Valle, Bernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, He mort el pop és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà: “des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspost, el conflicte social i la mort com a resolució.

Quan?

19/04/2024 de 20:30 a 22:00

(Europe/Madrid / UTC200)

Nom de contacte
Organitzador
El Círcol
Preu
12.00€
Web
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal
Mapa de l'esdeveniment
Etiquetes
Cinema