Twitter Facebook Instagram Youtube

"Árbol de Diana" (1968), d’Alejandra Pizarnik. Per Myriam Soteras

Altres Activitats "Árbol de Diana" (1968), d’Alejandra Pizarnik. Per Myriam Soteras.
Altres Activitats "Árbol de Diana" (1968), d’Alejandra Pizarnik. Per Myriam Soteras

16 de abril a las 19 h

Dins del cicle de poesia DE TANTS DITS

Poeta argentina nascuda a Buenos Aires el 1936. Va obtenir el seu títol en Filosofia i Lletres per la Universitat de Buenos Aires i posteriorment va viatjar a París fins al 1964 on va estudiar Literatura Francesa a La Sorbona i va treballar en el camp literari col·laborant en diversos diaris i revistes amb els seus poemes i traduccions d'Artaud i Cesairé, entre d'altres. És una de les veus més representatives de la generació del seixanta i és considerada com una de les poetes líriques i surrealistes més importants de l'Argentina.

El minimalisme depuratiu d'«Arbre de Diana» és la principal característica apreciable al poemari; poemari que constitueix una obra de recepció fonamental, ja que li va concedir a la poeta reconeixement i atenció per part de la crítica i dels cercles literaris del seu temps. Motius suficients perquè puguem considerar-ho com el llibre que va convertir a Pizarnik en la veu poètica més significativa de la seva generació.

Myriam Soteras, nascuda a Barcelona el 1977, és llicenciada en periodisme per la UAB, Màster en Edició per la UA, en Comunicació Interactiva per la UVic i també va estudiar el Postgrau en Crítica Literària a la UPF. Ha dedicat gran part de la seva carrera professional a l’edició (Edicions 62, Ara Llibres, La Casa dels Clàssics), i és especialista en llibre d’artista i formats especials. Edita la plaquette artesanal Rue Vaneau y ha participat en festivals com Nudo Festival de Poesía Desatada o Barcelona Poesia (2022). Col·labora en publicacions com La Charca Literaria, La Ignorancia o Kopek.

Quan?

16/04/2024 a 20:00 fins a 17/04/2024 a 01:00

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Carrer d'Enric Borràs, 47, 08912. Badalona
Nom de contacte
Espai Betúlia
Organitzador
Espai Betúlia
Preu

0.00€

Web
Lloc web extern
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal
Mapa de l'esdeveniment