Twitter Facebook Instagram Youtube

Presentació del Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) de la Guàrdia Urbana de Badalona

18:00

Plaça de la Vila

Dilluns 4 de desembre, a les 18.00 hores, a la plaça de la Vila

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, el primer tinent d’alcaldia, Juan Fernández, el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Badalona, Juan Manuel Ruíz, i els comandaments de la Guàrdia Urbana presentaran aquest dilluns 4 de desembre, a les 18.00 hores, a la plaça de la Vila el nou Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) de la Guàrdia Urbana.

La nova unitat de reforç i d’intervenció de la policia local, que pren el relleu de la Unitat Omega, està dotada amb 14 agents i dos comandaments que es distribuiran en dos torns de dilluns a dijous de 19 a 3 hores i els divendres, dissabtes i les vigílies de festius, des de les 18 fins a les 6 hores.

Entre altres funcions, dins de les competències de les policies locals, el Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) es desplegarà davant situacions de fets delictius o en situacions d’incivisme, especialment quan es donin en zones d’oci o en concentracions de persones als espais públics per garantir la convivència veïnal. També està preparat per actuar amb rapidesa i donar suport a les patrulles de la Guàrdia Urbana en casos que sobrepassin la seva capacitat operativa i en emergències, i actuar coordinament amb altres cossos policials en operatius de gran envergadura. A més, també efectuarà dispositius especials de trànsit, realitzarà controls i inspeccions a establiments que originin problemes i farà tasques de policia administrativa.