Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, donarà a conèixer demà el projecte que es farà realitat al 2026 a l’antiga fàbrica CACI

12:30

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, atendrà els mitjans de comunicació demà divendres, 2 de febrer, a les 12.30 hores, a la sala de premsa de l’edifici municipal el Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12) per explicar el projecte del Govern municipal per a l’antiga fàbrica CACI, que serà una realitat l’any 2026.

L’alcalde estarà acompanyat pel primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernández, i per la segona tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera.

L’edifici de la CACI (Compañía Auxiliar del Comercio y la Industria), ubicada al carrer d’Eduard Maristany 183-191, al barri del Progrés, és una antiga fàbrica de finals del segle XIX destinada a la manufactura del tèxtil. L’edifici, obra de Jaume Botey, constitueix una de les obres emblemàtiques de tota una època industrial i arquitectònica i és un dels escassos edificis industrials modernistes que resten en peu a Badalona. De propietat municipal, té una superfície de 5.400 metres quadrats i està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic classificat com a Bé Cultural d’Interès Local.