Twitter Facebook Instagram Youtube

El dimoni “Apugem els preus” és l’escollit per cremar la Nit de Sant Anastasi en les Festes de Maig 2024 de Badalona

El dimoni “Apugem els preus” és l’escollit per cremar la Nit de Sant Anastasi en les Festes de Maig 2024 de Badalona.

La Cremada del Dimoni tindrà lloc la Nit de Sant Anastasi, el divendres, 10 de maig a la platja dels Pescadors davant el passeig de la Rambla

L’alcalde de Badalona ha destacat que “qualsevol veí de Badalona, tingui l’edat que tingui, es pot sentir representat pel Dimoni d’aquest any, perquè tothom ha d’anar a comprar”

Aquest matí s’ha presentat el Dimoni “Apugem els preus” el disseny del guanyador del vint-i-cinquè concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona. Aquest és la figura del Dimoni que es plantarà a la platja dels Pescadors, davant del passeig de la Rambla, durant totes les Festes de Maig i que es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el divendres 10 de maig.

El disseny escollit ha estat l’anomenat “Apugem els preus”, un dimoni que reflecteix, en totes les seves arrodonides formes, una crítica a la inflació que vivim, a l’increment generalitzat i sense aturador dels preus de la cistella de la compra. La cara del Dimoni d’enguany reflecteix, garratibat i amarat de suor, la por o, fins i tot el pànic, en veure les xifres que reflecteixen els tiquets de la compra del supermercat, il·lustrat de manera molt eloqüent amb un dels productes que més ha apujat el seu preu: l'oli d’oliva, amb dues garrafes gairebé buides al peu de la seva figura.

“Apugem els preus” és obra de Cristian Jerónimo Reina, mataroní de naixement vinculat molt estretament amb Badalona atès que va estudiar, des del 2008 fins al 2014, a l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Badalona. A més, la seva primera feina com a dissenyador va ser en una agència de comunicació de Badalona. Actualment treballa en una agència creativa a Barcelona.

La 25a edició del Premi de Disseny del Dimoni de Badalona Festes de Maig ha comptat amb la participació de 114 persones.

L’acte de presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament de Badalona amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; de la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera; de la regidora de l’Àrea de Cultura, Vanesa González, i del guanyador del disseny del Dimoni de Badalona.

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha felicitat l’autor i ha destacat que “qualsevol veí de Badalona, tingui l’edat que tingui, es pot sentir representat pel Dimoni d’aquest any, perquè tothom ha d’anar a comprar”. L’alcalde ha explicat que el Dimoni guanyador combina perfectament l’aspecte reivindicatiu i la simpatia. “És un dimoni que fa cara d’espantat de com han apujat els preus, però a la vegada és un dimoni entranyable, simpàtic, que fa por, i això als més petits els agradarà”, ha valorat l’alcalde. D’altra banda, Garcia Albiol ha assenyalat que amb la presentació del dimoni comença el compte enrere per a les Festes de Maig i que la voluntat del govern per a aquest any és “fer especial incidència en què les Festes de Maig arribin a tots els barris de la ciutat”.

L’autor del disseny, Cristian Jerónimo, ha explicat que amb el seu Dimoni vol arribar a tots els públics. “Per a mi és important que els nens el trobin divertit i còmic, però que a la vegada els adults copsin l’esperit crític del Dimoni amb la situació actual de pujada dels preus de consum, que s’exemplifica amb les ampolles d’oli”, ha indicat l’artista. “Espero que agradi a tothom i representi l’esperit de les Festes de Maig”, ha afegit Jerónimo.