Twitter Facebook Instagram Youtube

Comencen les obres de senyalització horitzontal per permetre l’aparcament nocturn al tram del passeig Marítim entre la Donzella de la Costa i el Torrent de Vallmajor

Comencen les obres de senyalització horitzontal per permetre l’aparcament nocturn al tram del passeig Marítim entre la Donzella de la Costa i el Torrent de Vallmajor.

Aquesta mesura provisional fins a la construcció del nou passeig Marítim acompleix l’acord del Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic

Aquesta nit comencen les tasques de senyalització horitzontal del tram del passeig Marítim comprès entre el carrer de la Riera de Canyadó i la platja dels Pescadors per permetre l’accés i l’estacionament de vehicles durant les nits. D’aquesta manera s’inicien els treballs per executar l’acord sorgit el mes d’octubre del darrer Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, que és l’òrgan consultiu i de participació en matèria de mobilitat i transport públic de la ciutat.

La nova senyalització horitzontal mantindrà l’actual carril bici i permetrà, entre les 8 de la nit i les 8 del matí, l’estacionament de vehicles al cantó de la vorera de mar. Així mateix, es pintarà un únic carril de circulació de doble sentit, amb espais per a facilitar les maniobres, i es mantenen les places reservades per a minusvàlids.

Per a la setmana del 10 de desembre està prevista la instal·lació de la senyalització horitzontal. Després d’aquestes tasques, i una vegada ja es tenen els informes necessaris sobre la circulació de vehicles, es podrà obrir aquest tram del passeig Marítim a l’estacionament nocturn dels vehicles.

L’obertura per a l’aparcament en horari nocturn forma part d’una mesura provisional fins a la projectada construcció del nou passeig Marítim. En aquest sentit, el Govern Municipal va presentar el passat 17 d’octubre una proposta, redactada pels tècnics de l’empresa municipal Engestur, amb un pressupost estimat de 2,5 milions d’euros i un horitzó de realització per a mitjans de l’any 2020.

La proposta del futur nou passeig Marítim en el tram entre la Donzella de la Costa i el Torrent de Vallmajor que es va presentar al Consell de la Mobilitat preveu un carril bici, situat a tocar de les vies del tren, i un espai central per als vianants protegit per una línia de bancs i jardineres. Entre els elements més nous destaca la proposta de perllongar els passos soterrats que connecten per sota de la via del tren, sortint a la superfície un cop superat el carril bici per facilitar la convivència entre vianants i ciclistes. Així mateix, es preveu una passera a nivell per a vianants i bicicletes que superaria sense desnivells el pas soterrani de la Riera de Canyadó.

Badalona, 29 de novembre de 2018