Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest diumenge el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús acull l’activitat participativa ‘La tardor al Jardí de les Ciències’

Aquest diumenge el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús acull l’activitat participativa ‘La tardor al Jardí de les Ciències’.

En els espais de la Jugatecambiental es farà també un taller creatiu on es pintarà amb materials comestibles com ara vi, cafè, cúrcuma i altres tintures d’origen alimentari

El pròxim diumenge 21 d’octubre, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, de les 11.30 a les 13.30 hores, es farà una activitat adreçada al públic familiar anomenada “La tardor al Jardí de les Ciències”. L’activitat es basa en l’observació de com la natura es transforma i es prepara per a l’hivern. Durant el matí també es plantaran en diferents indrets, com per exemple la feixa del Jardí de les Papallones, plantes brassicàcies (de la família de les cols) i altres vegetals que s’adapten a les baixes temperatures.

La jornada servirà explicar a les persones que participin de l’activitat els vegetals que s’hi planten a Jardí de les Ciències i al Jardí de les Papallones i quina utilitat tenen per a les persones, ja que són indrets que recullen una mostra d’espècies que, al llarg de la història, s’han utilitzat per diferents usos: plantes de conreus extensius com el blat o la vinya; plantes d’ús industrial no comestibles, com l’espart o el lli; conreus d’horta de varietats tradicionals de la zona o varietats poc conegudes. També hi ha plantes medicinals com la matafaluga o la camamilla. Aquestes mostres expliquen la seva relació amb la història passada i actual, connecten l’agricultura amb la ciutat i, alhora, esdevenen un espai educatiu on poder aprendre i experimentar amb l’entorn.

També, a la glorieta la Jugatecambiental, de les 11.30 a les 13.30 hores, hi haurà un munt d’activitats lúdiques no guiades de caràcter familiar i on aquest diumenge es farà un taller creatiu on es pintarà amb materials comestibles com ara vi, cafè, cúrcuma i altres tintures d’origen alimentari. El punt de trobada de les activitats serà la glorieta de la Jugatecambiental.

Per realitzar aquesta activitat no és necessària la inscripció prèvia i només cal anar a la glorieta per informar-se’n.

Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’activitat al Jardí de les Ciències anirà a càrrec d’Aloc (Associació per l´estudi de la flora i de la fauna a la mediterrània) i la Jugatecambiental va a càrrec de l’Obrador de la Riera.

Badalona, 17 d’octubre de 2018