Twitter Facebook Instagram Youtube

El govern municipal es reuneix amb el conseller d’Ensenyament per abordar la situació de les construccions escolars pendents a Badalona

El govern municipal es reuneix amb el conseller d’Ensenyament per abordar la situació de les construccions escolars pendents a Badalona.

A la reunió s’han reclamat solucions per a la manca de places i la construcció de nous edificis escolars

El conseller Bargalló mostra el seu compromís amb la ciutat i considera que la construcció dels nous edificis de les escoles Ventós Mir, Lola Anglada i Badalona Port és “una prioritat per al Departament d’Ensenyament”

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Jordi Subirana, es van reunir ahir dimarts amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló. Durant la trobada, feta a la seu del Departament, es va repassar la situació de les construccions d’edificis escolars que continuen pendents, es van tractar temes de planificació educativa i també diverses qüestions puntuals d’actualitat quan falten pocs dies perquè comenci el nou curs escolar 2018-2019.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, va reclamar al conseller Josep Bargalló un compromís ferm de la Generalitat per començar les obres dels projectes pendents per atendre les necessitats educatives de la ciutat i resoldre els problemes que en matèria d’ensenyament la ciutat pateix des de fa anys.

Álex Pastor ha valorat molt positivament el desenvolupament de la reunió i ha posat de relleu que “tant la Generalitat com l’Ajuntament estan d’acord en que la ciutat té evidents mancances en infraestructures”. En aquest sentit l’alcalde ha assegurat que “per això el conseller Bargalló ens ha manifestat que està totalment compromès amb la ciutat i que la construcció dels nous edificis de les escoles Ventós Mir, Lola Anglada i Badalona Port és una prioritat per al Departament d’Ensenyament”. Álex Pastor ha afirmat que “en el moment que l’Ajuntament cedeixi els solars, la Generalitat es compromet a dotar de pressupost els espais per a la seva construcció”.

En relació a la construcció d’aquests tres nous edificis escolars, el segon tinent d’Alcaldia, Jordi Subirana, ha explicat que “l’únic tràmit que havia de fer l’Ajuntament de Badalona per tal de resoldre aquesta qüestió era cedir els solars. El govern anterior no ho va fer en tot aquest temps. La nostra prioritat és complir aquest compromís”.

S’avança la reunió de la taula de planificació educativa

Pel que fa a la taula de planificació educativa prevista per al pròxim mes d’octubre, l’alcalde de Badalona ha destacat que “tenim clar que a la ciutat hi ha una manca important de places i però això hem demanat que s’avanci al setembre la taula de planificació educativa per abordar la problemàtica de places a educació primària i a educació secundària”.

A la trobada celebrada ahir a la tarda a la seu del Departament d’Ensenyament, també hi van assistir Montserrat Domingo, directora territorial de Barcelona Comarques; i Josep González Cambray, director general de Centres Públics.

Badalona, 5 de setembre de 2018