Twitter Facebook Instagram Youtube

Fins demà dimecres es poden fer tallers de prevenció i primers auxilis a la platja del Coco de Badalona

Fins demà dimecres es poden fer tallers de prevenció i primers auxilis a la platja del Coco de Badalona.

Entre les 11 i les 19 hores les persones que ho desitgin poden aprendre com actuar en situacions d’emergència

La platja del Coco de Badalona acull fins demà dimecres, 25 de juliol, d’11 a 19 hores, la campanya “Evitar ofegaments també és cosa teva”, una iniciativa de Bandera Azul i la Fundación MAPFRE amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona on diversos professionals ofereixen tallers de prevenció i primers auxilis per evitar els ofegaments a les platges.

L’objectiu d’aquests tallers, destinats a persones de totes les edats, és ensenyar els coneixements necessaris per identificar els possibles riscos vinculats al gaudi de les platges i que, en cas d’ofegament, es coneguin les tècniques per afrontar la situació.

Per assolir aquests objectius una de les activitats programades és la simulació de casos d’emergència en els que són necessàries les tècniques de reanimació cardiovascular així com altres conceptes bàsics que s’han d’aplicar en situacions de perill com la prevenció d’un ofegament, el reconeixement d’emergències per tal de saber com i quan demanar ajuda, com treure una persona afectada de l’aigua o com proporcionar-li assistència sanitària si és necessari.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, que avui ha visitat les carpes, ha volgut remarcar la “importància d’aquesta campanya per la pedagogia que fan sobre els banys al mar i evitar així les males praxis que els usuaris de les platges, i també de les piscines, tenim i que, amb aquests petits tallers, podrem evitar”.

La campanya també té la voluntat de reforçar la figura del socorrista i conscienciar a tothom perquè respectin les seves indicacions i les proporcionades pels senyals i cartells.

La importància de vigilar als infants

A part d’activitats per conèixer tècniques de primers auxilis la campanya vol remarcar la importància de la cura que han de tenir els adults i vigilar adequadament als menors de 14 anys quan estan a la platja. Per aquest motiu es recomana tenir contacte visual sempre amb els infants, especialment quan estan a l’aigua i, sobretot amb els més petits, mantenir sempre una distància molt curta per poder agafar-los amb facilitat davant qualsevol situació que pugui comportar perill.

Badalona, 24 de juliol de 2018