Twitter Facebook Instagram Youtube

Els equips directius i el professorat dels centres de Badalona i Santa Coloma de Gramenet de la Xarxa Escola Nova 21 fan balanç del curs

Els equips directius i el professorat dels centres de Badalona i Santa Coloma de Gramenet de la Xarxa Escola Nova 21 fan balanç del curs.

L’acte ha tingut lloc aquest dijous al Centre Cultural el Carme amb la presència del director i impulsor d’aquesta iniciativa, Eduard Vallory

La Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet ha posat punt final al curs amb una trobada al Centre Cultural el Carme, aquest dijous al vespre, amb la presència d’Eduard Vallory, director d’aquesta aliança de centres educatius i entitats que pretén millorar el sistema educatiu, tot integrant els pilars de l’aprenentatge proposats per la UNESCO: aprendre a conèixer; aprendre a fer; aprendre a conviure, i aprendre a ser.

A la trobada, els equips directius i els mestres dels centres de la Xarxa han exposat les experiències viscudes aquest any i han fixat els reptes de la Xarxa en relació al curs vinent:

-Com afavorir l'autonomia de l'alumnat.

-Com millorar l'avaluació.

-Com dinamitzar al claustre en aquest procés de canvi.

-Com promoure la formació en Treball per projectes del professorat de secundària.

-Com millorar la col·laboració i la confiança de les famílies.

-Com afavorir la transferència de coneixement i l'intercanvi sobre metodologies i noves experiències.

-Com aconseguir major coherència pedagògica en relació al procés de canvi.

-Com canviar les estructures i determinades rutines organitzatives dels centres.

-Com acabar de construir la visió de centre, com fer realitat i consolidar el que projecta, com mantenir-la viva.

La Xarxa Escola Nova 21, de la qual en formen part més de 400 centres educatius d'arreu de Catalunya, comparteix un horitzó comú que és el marc d’escola avançada. Aquest marc està format per quatre elements cap a on ha d’avançar el sistema educatiu català:

- Propòsit educatiu destinat a desenvolupar en els infants competències per a la vida.

- Pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement contrastat sobre com les persones aprenem.

- Sistemes d’avaluació formatius i que mesurin l’assoliment de totes les competències.

- Organització dels centres educatius al servei de l’aprenentatge.

Els centres que formen part de la Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet són les escoles Antoni Botey, Arrels Esperança, Badalonès, Baetulo, Garbí Pere Vergés, Jesús Maria, Josep Carner, Lola Anglada, Lluís Millet, M. D. de l’Assumpció, Primavera i Salvador Espriu.

Escola Nova 21 és un programa que compta amb el suport, entre altres, dels Serveis d'Educació dels ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet i de la Diputació de Barcelona.

Badalona, 29 de juny de 2018