Twitter Facebook Instagram Youtube

El nou contracte per al manteniment i la millora de les zones verdes de Badalona s’incrementa un 30 per cent

El nou contracte per al manteniment i la millora de les zones verdes de Badalona s’incrementa un 30 per cent.

El pressupost de l’arbrat es duplicarà, s’augmentarà el personal destinat al verd urbà i es faran més àgils les tasques de reposició i reparació dels espais verds

L’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona ha presentat a la Comissió del Verd Urbà de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) la nova proposta del contracte del Verd Urbà a la ciutat, tal com s’havia compromès la regidoria abans de portar-lo a licitació. El nou contracte, que substituirà l’anterior elaborat el passat mandat vigent fins aquest 2018. Suposarà un increment del 30% del pressupost en el manteniment i millora de zones verdes, i preveu doblar el pressupost en el lot de l’arbrat.

El nou contracte prestarà servei a tota la ciutat excepte a Montigalà, el G5, Pompeu Fabra i l’Escorxador que en tindrà un altre específic amb un augment del 87,5% actualment en fase de valoració de les ofertes presentades al concurs públic. En la mateixa situació es troba el contracte de Pomar que s’incrementarà un 4,6% i estarà reservat per a un CET (Centre Especial de Treball), amb l’objectiu d’incorporar l’economia social i solidària en exclusivitat, i que incorporarà també les superfícies de manteniment dels cementiris.

El 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha manifestat que “hem preparat un nou contracte de verd urbà que respon a les necessitats reals de la ciutat, amb l’objectiu de naturalitzar l’espai públic, que contrasta amb el contracte anterior que estava fet només des de la lògica de contenció de la despesa”. El regidor ha afegit que amb aquestes dades els contractes del Verd Urbà en aquest mandat municipal augmentaran en total un 47,52%.

Pel que fa a les persones contractades per a la cura del Verd Urbà la xifra també augmenta de 77 a 93 en el conjunt dels nous contractes, incrementant així, 16 persones en total.

Més agilitat en les tasques de reposició

Els nous criteris per a gran part de les zones verdes i arbrat de la ciutat estableixen la separació entre treballs conductius i correctius, amb l’objectiu de millorar el servei ordinari de manteniment i tenir més agilitat a l’hora de reparar incidències o actes vandàlics, i per a la reposició de plantes. A més. També es preveu un reforç del control de legionel·la en els sistemes de reg per aspersió. Així mateix destaca un augment significatiu de les superfícies de solars i franges de prevenció d’incendis, així com el manteniment de zones verdes i de l’arbrat dels parcs i jardins.

Pel que fa a tot l’arbrat de la ciutat el nou contracte inclou també el manteniment de l’arbrat viari, inclosos tots els arbres dels parcs de Montigalà, G5, Escorxador i Pompeu Fabra. Una altra novetat en aquest sentit, és el subministrament i plantació d’arbrat, que es vincularà directament amb el contracte i, així, es coordinarà millor la compra d’arbrat, la seva plantació i el seu manteniment posterior.

Badalona, 18 de juny de 2018