Twitter Facebook Instagram Youtube

Llegir per aprendre, l’hora del conte, trobades de lectura en català i exposicions són algunes de les activitats previstes a les biblioteques de Badalona

Llegir per aprendre, l’hora del conte, trobades de lectura en català i exposicions són algunes de les activitats previstes a les biblioteques de Badalona.

Les biblioteques esdevenen un lloc on, a més de poder llegir, es poden experimentar amb diverses activitats culturals

Aquestes són les activitats més destacades que tindran lloc a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona durant la segona quinzena del mes de juny.

4a Jornada de Biblioteques de Badalona. Llegir per Aprendre. Dimarts, 26 de juny, de 9 a 14 hores, a la Biblioteca Can Casacuberta i l’Espai Betúlia.

Les jornades de Biblioteques de Badalona són iniciativa de la Comissió de Dinamització Lectora de Badalona de la qual formen part l’Àmbit de Badalona Educadora de l’Ajuntament de Badalona, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques del Servei de Cultura i el Servei d’Educació, la Diputació de Barcelona i el Servei Educatiu de Badalona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La jornada pretén donar continuïtat a l’eix temàtic iniciat a les dues jornades anteriors dedicades a la lectura per plaer i a les experiències de l’oralitat a partir de la lectura, respectivament.

Llegir per aprendre? Redundant sí! Què és llegir si no?

Amb aquest títol s’ha volgut posar l’accent en la funció democratitzadora del coneixement que fan les biblioteques i en els llibres informatius o de coneixements i els nous formats que aquests van adoptant

L’Hora del Conte

Irisot el bruixot de la Iris, d’Anna Domínguez, a càrrec de l’autora.

Avui dimecres 13, a les 18 hores, a la Biblioteca de Llefià-Xavier Soto.

Activitat inclosa a la programació de Festes de Llefià. Festes de Ciutat. Badalona 2018.

Places limitades. Cal inscripció prèvia. Per a infants a partir de 4 anys.

Laboratori de lectura

El Llop ha tornat! Dijous 14 de juny, a les 18 hores, a la Biblioteca Can Casacuberta, i dijous 21, a les 18 hores, a la Biblioteca de Sant Roc, a càrrec del personal de la biblioteca.

El llop ha tornat! Els diaris en van plens, de reportatges i especulacions sobre el retorn d’aquest personatge ferotge. Tens cap idea de com ens en podem protegir? Com ens podríem organitzar per evitar caure a les seves trampes? No volem més víctimes!

Els laboratoris de lectura són un tipus d’activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura tant als nens com als adults.

Activitat adreçada a famílies amb infants de 4 a 9 anys

Places limitades. Cal inscripció prèvia

Anem a la Biblioteca!

Dimecres 20, a les 10 hores, a la Biblioteca de Pomar.

Taller de suport a les persones amb dependència.

En col·laboració amb el Pla Comunitari Pomar. Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Trobada de Lectura Fàcil en Català.

Dijous 21, a les 18 h, a l’Espai Betúlia.

Tertúlia amb l’escriptor Valentí Soler autor de Badalona finestral d’un temps. Aforament limitat.

EXPOSICIONS

    - Biblioteca Canyadó i Casagemes Joan Argenté

“Visca la Revolució”

Del 18 de juny al 9 de juliol

Un seguit de llibres amb personatges que decideixen revolucionar-se. S’hi pot trobar revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes trenquen una llança a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.

Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

    - Biblioteca Can Casacuberta

Dia mundial dels refugiats (20 de juny)

Del 18 al 30 de juny,

Exposició de contes infantils.

“Mujeres en Vanguardia. La Residencia de Señoritas en su centenario (1915-1936)”

Del 27 de juny al 31 d’agost.

L’exposició és un recorregut per una iniciativa que va donar a la dona de l’època possibilitats inèdites de desenvolupament personal, llibertat i igualtat. L’exposició és fruit de la col·laboració d’Acción Cultural Española i la Residencia de Estudiantes per a commemorar el centenari del primer centre instaurat a Espanya que fomentà l’educació superior de la dona, que va suposar una transformació del model social tradicionalment associat a la condició femenina de començaments de segle XX

Badalona, 13 de juny de 2018