Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona disposarà de 75 noves places de P3 el curs que ve

Badalona disposarà de 75 noves places de P3 el curs que ve.

Aquestes vacants es distribueixen en tres grups addicionals a les escoles Jungfrau, Progrés i Pere de Tera

L’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament treballen per ampliar l’oferta pública a la zona 6

Badalona tindrà tres grups addicionals de P3 el curs que ve per donar resposta a la manca de places públiques que hi ha a la ciutat. Aquestes noves línies, que suposen 75 noves places, es distribuiran a les escoles Jungfrau, Progrés i Pere de Tera, que havia perdut un grup de P3 l’any passat. El compromís de la creació d’aquestes noves places va ser confirmat aquest dimecres a la tarda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya durant una reunió mantinguda amb FAMPAS Badalona i en la que va participar l’alcaldessa Dolors Sabater per donar suport a les famílies que s’havien quedat sense plaça pública un cop finalitzat el període de preinscripció.

Durant la reunió, es va treballar també les diferents possibilitats per ampliar l’oferta pública a la zona 6 de la ciutat, que correspon als barris de Casagemes i Canyadó. L’Ajuntament considera que és necessari crear més places a la zona per evitar que els infants quedin sense les places que han demanat i siguin reubicats en escoles que no han estat sol·licitades i que en molts casos queden lluny dels seus domicilis. El Departament d’Ensenyament es va comprometre a estudiar la possibilitat proposada per les AMPA de crear una nova línia addicional en aquesta zona.

Pel que fa a la manca de places d’educació secundària, actualment, hi ha a Badalona 35 famílies que s’han quedat sense plaça a l’institut Júlia Minguell i a qui no s’ha plantejat una alternativa des del Departament d’Ensenyament, ja que en aquesta zona hi ha places d’oferta pública disponibles. No obstant això, durant la reunió d’ahir es va obrir la possibilitat de treballar per no perdre el projecte educatiu del centre en un altre espai. Aquesta qüestió es treballarà amb la Comissió de Garanties d’Admissió.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va mostrar-se satisfeta després de la reunió d’ahir “perquè ens permet donar solucions a la greu situació que patien moltes famílies dels barris del centre i Progrés”. No obstant això, Sabater va destacar que “l'obertura de grups addicionals és un recurs d'emergència per fer front a un problema de fons que necessita solucions estructurals”. En aquest sentit, l’alcaldessa va explicar que “seguim treballant intensament per aconseguir les solucions definitives, que passen per la construcció dels centres pendents”.

Badalona, 31 de maig de 2018