Twitter Facebook Instagram Youtube

34 escoles de Badalona participen en la 17a Trobada de nens i nenes dansaires

34 escoles de Badalona participen en la 17a Trobada de nens i nenes dansaires.

Des del 30 de maig fins a l’1 de juny al Palau Municipal d’Esports de Badalona ballaran prop de 7.000 infants des de P3 fins a 4t de primària

La 17a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona tindrà lloc entre el 30 de maig i l’1 de juny al Palau Municipal d’Esports. Participaran 34 escoles de la ciutat i 6.780 infants des de P3 fins a 4t de primària. A més dels infants participants, es preveu una assistència, cada dia i com a espectadores, d’unes 4.000 persones.

La 17a Trobada està organitzada pel Grup de treball de Mestres de Música, el Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní, el Típic ball de bastons de Canyet, l’Institut del Teatre i el Club Joventut Badalona.

El Típic ball de bastons de Canyet torna a col·laborar com l’any passat. Enguany, divendres dia 1 de maig, ho farà amb el ball de La Nova, just abans que prop de 450 nois i noies de 3r de primària el ballin per primera vegada a la pista del Palau.

Els alumnes de dansa contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració fa dos cursos, faran una actuació els tres dies de la Trobada. L’Esbart Sant Jordi hi actuarà dimecres 30. A més, la Trobada també comptarà amb l’actuació del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Escoles participants

Les escoles que hi participen, en horari de 10 a 12 hores, són les següents:

30 de maig: Baldiri Reixac; Gitanjali; Joan Coret, Llibertat; Llorens Artigas, Margarida Xirgu; Mercè Rodoreda, Planas i Casals; Sant Domènec Savio, Santíssima Trinitat, Rafael Alberti i Ventós Mir.

31 de maig: Alexandre Galí; Feliu i Vegués; Folch i Torres; Josep Boada; Laietània; Pau Picasso; Pere de Tera; Progrés; Salvador Espriu i Sant Jordi.

1 de juny: Antoni Botey; Badalona Port; Baldomer Solà; Bufalà, Ítaca;

Josep Carner, Joan Llongueras, Joan Miró, Jungfrau, Les Ciències; Montigalà i Rafael Casanova.

La Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona té els objectius d’apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa; despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles; potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai; promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes i, finalment, implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres, especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions.

Badalona, 28 de maig de 2018