Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona mostra la seva satisfacció per l’alliberament del vaixell d’Open Arms i destaca la importància de “la pressió social i institucional”

L’alcaldessa de Badalona mostra la seva satisfacció per l’alliberament del vaixell d’Open Arms i destaca la importància de “la pressió social i institucional”.

Dolors Sabater considera que “és una bona notícia però no resol la situació de les persones refugiades, un problema que Europa no està afrontat”

La justícia italiana ha ordenat aquest matí l’alliberament del vaixell de l’ONG ProActiva Open Arms, que estava retingut de manera preventiva al port de Pozzallo (Sicília), on va atracar el 18 de març després d’emprendre el rescat de 218 immigrants a unes 70 milles de les costes de Líbia. Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona ha considerat que la decisió de la fiscalia de desestimar l’acusació d’afavorir la immigració il·legal que pesava sobre l’oenagé catalana és “molt positiva” i ha destacat “la importància de la pressió social i institucional per evidenciar que la petició de la fiscalia italiana no estava fonamentada”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha remarcat la necessitat de construir xarxes i relacions entre ciutats per impulsar des del municipalisme polítiques més humanes que els estats no estan sent capaços d’articular. Sabater ha posat com a exemple la trobada de la setmana passada a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat, Luigi de Magistris, i representants d’Open Arms, que va culminar-se en una declaració conjunta de suport a l’organització catalana i que demanava la desestimació de les peticions de la fiscalia italiana.

Tot i la satisfacció per l’alliberament del vaixell, Dolors Sabater ha explicat des del port de Badalona, on aquest matí ha acomiadat a la tripulació del vaixell Astral de ProActiva Open Arms que ha salpat cap a Malta, que “aquesta mesura no resol el problema, ja que encara no sabem en quina situació queden les persones de l’organització que estan encausades”. L’alcaldessa de Badalona ha considerat que “Europa té un problema amb la situació de les persones refugiades i no és capaç d’afrontar un drama humanitari que fa que les morts en les aigües del Mediterrani siguin constants i no tinguin aturador”. En aquest sentit, Sabater ha insistit en la necessitat de què “la societat civil i les institucions segueixin exercint pressió per instar a la Unió Europea a prendre mesures per posar fi a aquesta situació i deixi de criminalitzar a les persones i organitzacions que treballen per evitar aquest drama humanitari”.

Badalona, 16 d’abril de 2018