Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i l’alcalde de Nàpols, Luigi de Magestris, signen un manifest conjunt per demanar l’alliberament del vaixell de ProActiva Open Arms

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i l’alcalde de Nàpols, Luigi de Magestris, signen un manifest conjunt per demanar l’alliberament del vaixell de ProActiva Open Arms.

La declaració conjunta apel·la a la solidaritat internacional i a les institucions democràtiques per dotar del principi d’humanitat a la Unió Europea en polítiques de migració

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, juntament amb els representants de ProActiva Open Arms, Òscar Camps i Ricardo Gatti, els eurodiputats del grup GUE/NGL, Eleonora Forenza i Miguel Urbán i el regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, s’ha reunit aquest matí a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat italiana, Luigi de Magestris, per tractar la situació del vaixell de l’ONG badalonina, que es troba retingut a Sicília des del passat 18 de març a l’espera de la instrucció per part de la fiscalia italiana. Durant la trobada, De Magestris ha mostrat la seva solidaritat amb Open Arms, fet que s’ha escenificat amb la signatura d’un manifest conjunt que demana a la justícia italiana desbloquejar la situació i alliberar el vaixell i crítica a la Unió Europea per la seva política migratòria.

El Manifest reclama “la necessitat d’una presa de posició per part de totes les institucions per reafirmar la irrenunciabilitat dels drets humans”. En aquest sentit es pronuncia contra “el segrest de l’embarcació d’OpenArms”, i critica les accions de “tipificar com a criminals les organitzacions i els voluntaris que salven vides”. Al contrari, els signants del Manifest conclouen que “l’omissió de l’ajuda als qui creuen el Mediterrani sí que es podria considerar un crim contra la Humanitat”. El Manifest apel·la finalment a la solidaritat internacional i a les institucions democràtiques per dotar del principi d’humanitat a la Unió Europea en polítiques de migració.

Durant la trobada al Palazzo de San Giacomo, que forma part de la campanya que està realitzant ProActiva Open Arms per trobar suports a Itàlia i Europa, Dolors Sabater ha explicat la importància i arrelament que l’oenagé té a Badalona i arreu de Catalunya, com va demostrar-se amb les múltiples mostres de solidaritat que van sorgir arran el bloqueig del vaixell de l’organització al port de Pozzallo fa més de tres setmanes. En aquest sentit, Sabater ha fet entrega a l’alcalde napolità de la declaració institucional realitzada durant el Ple Municipal del passat mes de març, a la qual van donar suport tots els grups polítics, i ha remarcat “l’orgull i compromís de la ciutat de Badalona amb la tasca que realitza Open Arms”.

Tant Sabater com De Magestris han reivindicat el municipalisme i l’important paper de les ciutats a l'hora de defensar els drets de les persones i fer front a situacions humanitàries complexes com la que viu actualment Europa amb les persones migrades. “La nostra tasca ha de servir perquè els estats i la pròpia Unió Europa s’adonin que els fets i manifestacions que estan ocorrent en els nostres territoris, com per exemple la que es va celebrar en el marc de la campanya ‘Volem acollir’, demanen afrontar aquesta crisi amb la màxima solidaritat i mitjançant polítiques humanes” ha explicat l’alcaldessa de Badalona.

Dolors Sabater ha agraït la predisposició de Luigi de Maestris per abordar la situació del vaixell de l’oenagé catalana en territori italià i ha destacat “la seva solidaritat i valentia per sumar-se a un manifest que és molt dur amb el paper de la Unió Europea i que reclama polítiques que es corresponguin amb uns valors humanístics”.

Badalona, 12 d’abril de 2018