Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona i representants de ProActiva Open Arms es reuneixen demà amb l’alcalde de Nàpols per exposar el cas del vaixell de l’ONG, que continua retingut a Sicília

L’alcaldessa de Badalona i representants de ProActiva Open Arms es reuneixen demà amb l’alcalde de Nàpols per exposar el cas del vaixell de l’ONG, que continua retingut a Sicília.

Dolors Sabater estarà acompanyada pel regidor Jose Téllez i els eurodiputats del GUE/NGL Eleonora Forenza i Miguel Urbán

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i els representants de ProActiva Open Arms, Òscar Camps i Ricardo Gatti, es reuniran demà a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat, Luigi de Magestris, per exposar la situació del vaixell de salvament humanitari de l’ONG, que continua retingut a Sícilia des del passat 18 de març a l’espera de la instrucció per part de la fiscalia italiana. En aquesta trobada institucional participaran també el regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, i els eurodiputats Eleonora Forenza i Miguel Urbàn, membres del Grup Confederal de l’Esquerra Unitària Europea / Esquerra Verda Nòrdica.

La reunió servirà per tractar amb De Magestris l’acusació de la Fiscalia de Catània contra ProActiva Open Arms per afavorir la immigració irregular a Itàlia i per la qual el vaixell de l’ONG està retingut de manera preventiva al port de Pozzallo, on va atracar fa 25 dies després d’emprendre el rescat de 218 immigrants a unes 70 milles de les costes de Líbia.

Després de la reunió, que tindrà lloc a les 13 hores, la comitiva compartirà el dinar amb l’alcalde napolità i posteriorment visitarà el Centre de Migrants de Nàpols.

Declaració institucional al Ple Municipal

Arran els incidents que viscuts per ProActiva Open Arms en aigües internacionals i que van suposar la immobilització del seu vaixell i l’acusació per activitat criminal, durant el Ple ordinari de l’Ajuntament de Badalona corresponent al mes de març, es va llegir una declaració institucional de suport a l’organització no governamental. En aquesta declaració es rebutjava el tracte de les autoritats italianes envers Proactiva Open Arms i es demanava que deixessin en llibertat el vaixell detingut perquè pogués continuar realitzant la seva tasca amb la valentia i determinació amb que l’ha dut a terme sempre. La declaració instava també a les institucions supramunicipals i a les autoritats de l’Estat a donar recolzament a l’ONG i emprendre accions en la seva defensa davant on calgui.”

Badalona, 11 d’abril de 2018