Twitter Facebook Instagram Youtube

El Consorci Badalona Sud aprova els comptes del 2016 i la modificació dels seus Estatuts

El Consorci Badalona Sud aprova els comptes del 2016 i la modificació dels seus Estatuts.

L’aprovació dels comptes desbloqueja les transferències que la Generalitat té compromeses amb l’Ajuntament de Badalona per import de 5,1 milions d’€

El plenari s’ha celebrat després de 8 mesos sense convocar-se arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

El plenari del Consorci Badalona Sud ha aprovat aquest divendres els comptes de 2016 i la modificació dels seus Estatuts. L’aprovació dels comptes era un tràmit imprescindible pendent des de la tardor del 2017 per tal de desbloquejar les transferències que la Generalitat té compromeses amb l’Ajuntament de Badalona per import de 5,1 milions d’€ que permeten el funcionament de les ajudes socials que el Govern municipal realitza.

Pel que fa a la modificació dels Estatuts, el segon punt de l’ordre del dia, també era un tema que necessitava una aprovació urgent ja que els Estatuts vigents definien la finalització del Consorci aquest primer trimestre de 2018. La voluntat tant per part de l’Ajuntament com de la Generalitat és garantir la continuïtat del Consorci i, per tant, fer efectiva la seva aprovació en l’òrgan competent.

El plenari s’ha pogut convocar finalment un cop rebuda l’autorització del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, necessària arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Recordem que el passat 19 de febrer l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va comparèixer davant la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que feia una visita a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, per reclamar-li l’autorització de la convocatòria del Consorci que portava mesos intentant fer-se efectiva.

Les dificultats de gestió del Consorci, arran de l’aplicació de l’article 155, han afectat directament a projectes socials, com per exemple al desenvolupament del projecte “Bloc a bloc”, projecte amb les comunitats de veïns que va quedar suspès per la falta de finançament, i a la inversió necessària per a l’adequació dels nous locals de l’ens. A més, la dificultat de convocar els òrgans de govern alenteix l’aprovació dels temes de gestió diària que ha provocat la paralització i bloqueig d’aquest ens públic afectant directament als serveis que presten a la ciutadania.

L’alcaldessa Dolors Sabater ha explicat que el bloqueig que patit el Consorci Badalona Sud ha afectat el seu funcionament diari i ha minvat la seva capacitat per oferir un bon servei públic a la ciutadania. Sabater ha lamentat que “la intervenció de la Generalitat mitjançant l’article 155 arribi a aquest nivell de perjudici cap a les administracions locals i la població de les ciutats”. Davant aquesta situació, l’alcaldessa ha destacat que “gràcies a la voluntat del govern municipal de Badalona hem pogut assegurar la continuïtat del consorci, que estava en perill i recuperar una eina imprescindible per la gestió i la cohesió de la ciutat i especialment de la zona de Badalona Sud”.

El Consorci Badalona Sud és un ens participat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona que té per objectiu el desenvolupament d’actuacions integrals que transformin la realitat social complexa i singular dels barris de Sant Roc, Artigues, el Remei i el Congrés amb l’objectiu de contribuir a la seva plena normalitat.

Badalona, 9 de març de 2018