Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona preveu que la nova escola bressol municipal, ubicada a Montigalà, entri en funcionament el curs 2019-2020

El nou centre comptarà amb 107 places destinades a infants d’entre 0 i 3 anys

El Pla d'escoles Bressol elaborat pel govern municipal preveu la construcció de tres nous centres durant els pròxims anys

L’Ajuntament de Badalona té previst que la nova escola bressol municipal que estarà ubicada a Montigalà comenci a funcionar el curs 2019- 2020 de manera que la ciutadania pugui disposar de 107 noves places destinades a infants d’entre 0 i 3 anys. El projecte executiu de l’escola bressol es licitarà els pròxims mesos, fet que permet preveure que el nou centre estigui disponible en l’oferta de la preinscripció prevista per a la primavera del 2019.

La nova escola bressol estarà ubicada al barri de Montigalà (carrer Ciència, 17), al costat de l’escola Les Ciències, justament a la frontera amb el barri de Bufalà. El centre tindrà una aula per nadons (0-1 any, 8 places), tres aules per a infants d’1 a 2 anys (39 places), i tres aules per als infants de 2 a 3 anys (60 places).

La construcció d’aquest centre a Montigalà va ser aprovada en el Pla d’inversions Municipal 2015-2019 i serà una realitat gràcies al pacte entre el govern municipal i el grup del PSC per als pressupostos de l’any 2017. A part d’aquesta escola, davant la mancança de places públiques, el Govern actual va impulsar l’elaboració d’un Pla d’escoles Bressol que inclou la construcció de tres nous centres en els pròxims anys.

Implementació de la tarifació social

Cal destacar també que la implementació de la tarifació social de les escoles bressol municipals ha permès omplir les escoles bressol municipals, que per l’alt cost que havien d’assumir les famílies no quedaven plenes, malgrat la manca de places. Aquesta situació s’ha revertit en els dos darrers cursos. En el curs 2016-2017 es va introduir la tarifació social a la quota d’escolaritat, i en el curs 2017-2018 es va completar amb la tarifació social del servei de menjador, aconseguint una ocupació del 100% de les escoles bressol municipals.

L’alcaldessa Dolors Sabater ha explicat que "invertir en escoles bressol és avançar en les polítiques públiques amb perspectiva de gènere, assumint la responsabilitat de les administracions públiques amb la cura i l'educació dels infants; quan la societat no assumeix aquestes feines, aquestes recauen principalment sobre les dones, sovint sense remunerar i de manera precària". Sabater ha afegit que “és important prioritzar la construcció de noves escoles en funció de necessitats demogràfiques i fugint d’interessos partidistes, per això el pla d’escoles bressol marca com a prioritat el barri de Llefià i el de Progrés per les altres dues escoles que es projectaran en aquest mandat”.

Badalona, 22 de febrer de 2018