Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcaldessa de Badalona lliura en mà una carta a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per exigir el desencallament de la convocatòria del plenari del Consorci Badalona Sud

L’alcaldessa de Badalona lliura en mà una carta a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per exigir el desencallament de la convocatòria del plenari del Consorci Badalona Sud.

L’aplicació de l’article 155 manté bloquejada l’activitat de l’organisme i impossibilita que l’Ajuntament convoqui els seus òrgans de gestió i alhora impedeix que el consistori ingressi 2’4 milions d’euros retinguts de la Generalitat

La situació ha obligat al consistori a modificar els estatuts del Consorci per assegurar la continuïtat de la seva activitat

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha fet entrega aquest matí d’una carta a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per exigir que el Govern de l’Estat desencalli la convocatòria del plenari del Consorci Badalona Sud, que es troba bloquejada a causa de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. L’alcaldessa ha entregat personalment la missiva durant la visita que la ministra Montserrat tenia prevista a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.

En la carta, l’alcaldessa Sabater demana a la ministra que permeti la convocatòria del plenari del Consorci Badalona Sud perquè aquest pugui reprendre la seva activitat. Des de l’aplicació del 155, l’Ajuntament no té cap interlocutor en aquest àmbit i ha perdut la capacitat de convocar els òrgans de gestió del Consorci. Sense el permís del Govern de l’Estat, els òrgans executius de l’organisme no poden aprovar els pressupostos, fet que ha comportat que es tanqui l’any 2017 sense que els comptes hagin estat aprovats.

El Consorci Badalona Sud està format per la Generalitat i l’Ajuntament de forma paritària i la presidència s’alterna entre ambdues administracions de forma rotatòria. A partir de l’aplicació de l’article 155, en ser cessada la consellera Dolors Bassa, la part que pertoca a la Generalitat està sota la competència directa de la ministra Dolors Montserrat.

Com a conseqüència directa, l’Ajuntament de Badalona tampoc ha pogut aprovar els seus comptes perquè van vinculats als del Consorci. Això fa que els diners que han de ser lliurats per la Generalitat estiguin bloquejats i que el consistori no pugui disposar dels diners que corresponen a l’any 2018 i que actualment sumen 2’4 milions d’euros.

Davant el perill de la desaparició del Consorci i els efectes que aquesta situació depararia, el Ple municipal va modificar els seus estatuts per palesar que la ciutat vol que l’organisme continuï la seva activitat, en tractar-se d’una eina molt important per a la zona sud de Badalona.

Després d’entregar la carta a la ministra, l’alcaldessa Dolors Sabater ha volgut remarcar que el bloqueig que pateix el Consorci Badalona Sud afecta al funcionament diari de l’administració i minva la capacitat de l’Ajuntament per oferir un bon servei públic a la ciutadania, alhora que afecta directament als treballadors i treballadores que reben un sou dels contractes derivats del programa. “El Govern espanyol ha intervingut la Generalitat i ha aplicat l’article 155 amb una intenció clarament ideològica que busca perseguir determinats moviments polítics, però no se n’adonen que aquesta situació afecta negativament a la vida diària de totes les administracions públiques i persones de Catalunya”, ha assegurat Sabater.

El Consorci Badalona Sud és l’ens públic que gestiona i executa les actuacions que l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya duen a terme conjuntament als barris del sud d’aquesta ciutat.

Badalona, 19 de febrer de 2018