Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona augmentarà un 17% el seu pressupost per a l’exercici 2024

L’Ajuntament de Badalona augmentarà un 17% el seu pressupost per a l’exercici 2024.

Amb aquesta variació, els comptes municipals s’incrementen amb 33 milions i es situen en una xifra absoluta de 223.577.693 euros

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat que el nou pressupost “busca impulsar la ciutat en tots els seus àmbits i revertir la situació organitzativa actual per poder afrontar en els pròxims exercicis grans projectes que ens portin cap a la Badalona que volem i que ens agrada”

L’Ajuntament de Badalona tindrà per a l’exercici de l’any 2024 un pressupost de 223.577.693,20 euros, un xifra que suposa un augment del 17% respecte als comptes de l’exercici 2023, que se situaven en 190.902.585,51 euros. Aquest increment de gairebé 33 milions d’euros ha estat desglossat aquest dimarts al matí per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el tinent d’alcaldia de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernàndez, en una roda de premsa en què han avançat que la proposta de pressupost es portarà a l’aprovació del Ple en la sessió ordinària del mes de novembre, prevista per al pròxim dilluns 27.

Els comptes per a l’any 2024 inclouen un increment de recursos en totes les àrees de l’Ajuntament. Entre els augments més destacats, entre altres, es situen els àmbits de seguretat (+83%), polítiques socials (+15%), promoció econòmica (+16%), esports (+79%), cultura (26%), participació (37%), manteniment d’edificis (10%), via pública (+16%) i els recursos humans (24%).

L’increment en l’apartat de despeses de personal servirà per cobrir 110 places públiques que ja estan creades, però que actualment no estan ocupades i que no tenien una dotació econòmica per ser proveïdes. Aquest fet permetrà millorar els serveis que s’ofereixen als ciutadans i augmentar l’eficàcia i eficiència de l’administració municipal. L’augment en els recursos humans també inclou la dotació del personal necessari per al funcionament òptim de la regidora contra les okupacions i l’establiment d’un pla de carrera professional i de retribució per objectius d’eficiència per als treballadors municipals.

En el cas de les partides de l’àrea de Via Pública, l’augment preveu l’actualització i consolidació de tots els contractes que a hores d’ara estan caducats o en pròrroga i també la licitació i posada en marxa en el segon trimestre de l’any 2024 del nou contracte de neteja.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat durant la presentació de la proposta que “l’increment pressupostari de 33 milions que plantegem és el més gran que s’ha fet a l’Ajuntament de Badalona en els últims 25 anys i ens situa al capdavant de les ciutats de Catalunya de la nostra grandària”. Garcia Albiol ha destacat que “en un any, els comptes municipals han crescut tant com ho havien fet en els darrers sis, fet que s’ha pogut aconseguir gràcies a l’estabilitat institucional i política, que és fruit d’allò que van expressar a les urnes els veïns de Badalona”. “Aquesta estabilitat també implica que per primer cop en dotze anys el nou pressupost entri en vigor l’1 de gener”, ha remarcat l’alcalde de Badalona.

Durant la seva intervenció, Garcia Albiol ha explicat que la proposta pressupostària “busca impulsar la ciutat en tots els seus àmbits i revertir la situació organitzativa actual per tal de poder afrontar en els pròxims exercicis grans projectes que ens portin cap a la Badalona que volem i que ens agrada”. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “tenim previst presentar durant el mes de gener un annex amb totes les inversions plantejades per a l’any 2024, que inclourà reforma de carrers i edificis municipals i la construcció de noves infraestructures necessàries per a la ciutat”.

Badalona, 21 de novembre de 2023