Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde Xavier Garcia Albiol presenta la campanya de Nadal “més espectacular que convertirà Badalona en una ciutat referent”

L’alcalde Xavier Garcia Albiol presenta la campanya de Nadal “més espectacular que convertirà Badalona en una ciutat referent”.

La setmana vinent començarà la instal·lació de l’arbre de Nadal més gran d’Espanya amb 40 metres d’alt, 15 de diàmetre i 82.000 punts de llums píxels per oferir a partir del 18 de novembre espectacles diaris de llum i música

Tots els barris de Badalona tindran algun espai amb il·luminació o un gran element nadalenc als seus carrers

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat avui que Badalona tindrà “l’arbre de Nadal més gran d’Espanya, amb 40 metres d’altura, 15 metres de diàmetre i 82.000 punts de llums píxels que oferiran un gran espectacle de llum i música”. L’arbre de Nadal més alt, amb el seu espectacle lumínic i de so, és una de les principals novetats i l’element que marcarà la diferència de la programació “Badalona, il·lusió pel Nadal” que s’ha presentat avui “amb l’objectiu de convertir Badalona en una ciutat referent amb el Nadal més espectacular que mai hagi pogut tenir i que ho puguin gaudir els veïns i els visitants de les ciutats de l’entorn”.

L’estructura de l’arbre, atesa la seva complexitat i volum, començarà a instal·lar-se la setmana vinet al seu emplaçament de la plaça del president Tarradellas, del barri del Gorg. Es preveu que el muntatge de les peces que descarregaran un total de 10 camions de gran tonatge durarà uns 10 dies. L’acte d’inauguració, al qual l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha avançat que convidarà als alcaldes de les ciutats veïnes i a l’alcalde de la ciutat de Vigo, tindrà lloc el dissabte 18 de novembre. L’espectacle de llums i so es podrà veure en diversos passis al llarg del dia.

L’Ajuntament de Badalona invertirà 1,7 milions d’euros en la programació de Nadal “amb activitats a tots els barris i amb un gran retorn positiu per a la ciutat” ha assegurat l’alcalde. En aquest sentit, s’encarregarà a una empresa tecnològica especialitzada per conèixer el flux i els moviments dels visitants que s’esperen que visitin l’arbre i altres punts d’interès, com ara una nova edició de la Fira Gastronòmica que ubicarà a la propera rambla del Gorg. L’Ajuntament editarà milers de fulls informatius amb la programació dels actes de Nadal i un plànol amb punts d’interès, eixos comercials i l’oferta gastronòmica per als visitants.

Per primera vegada tots els barris de Badalona tindran algun espai amb il·luminació o un gran element nadalenc als seus carrers i tots els districtes comptaran amb algun “element espectacular” ha assegurat l’alcalde. A banda del gran arbre de 40 metres, Badalona tindrà dos arbres més: el tradicional que s’instal·la a la plaça de la Vila i a la plaça d’Ernesto “Che” Guevara, entre el barri de la Salut i de Llefià.

Entre les novetats de la programació s’ha destacat l’activitat “La Casa del Pare Noel”, que es desenvoluparà durant 8 dies a l’antic Escorxador, que la tradicional Fira de Nadal tornarà al seu emplaçament de la plaça de la Plana i que la Cavalcada de Reis comptarà amb 3 noves carrosses, amb personatges pensats per als més menuts.

Pel que fa al Campament Reial, es podrà visitar els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. L’arribada de Ses Majestat els Reis d’Orient serà en helicòpter a les 16.30 hores el 5 de desembre a l’Estadi Municipal de Badalona.

En la presentació de la programació “Badalona, il·lusió pel Nadal”, l’alcalde ha estat acompanyat per la segona tinenta d’alcaldia, i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera; la regidora de l’Àrea de Cultura, Vanesa González, i la regidora de l’Àrea de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran.

Calendari i programació "Badalona, il·lusió pel Nadal"

Acte d’encesa de llums i de l’arbre de Nadal de la plaça de la Vila

Divendres, 17 novembre. 18.30 hores.

"Badalona, il·lusió pel Nadal" és una espectacle original creat expressament per donar el tret de sortida a l’enllumenat de tots els carrers de la ciutat i l'acte amb el qual s'iniciaran els esdeveniments de les Festes de Nadal a Badalona. Una proposta artística on el teatre, la música, la dansa i la llum seran els protagonistes.

A les 19 hores tindrà lloc l’encesa de llums a la plaça de la Vila i de tota la ciutat.

Acte d’encesa de llums i de l’arbre de Nadal de la plaça del president Tarradellas

Dissabte 18 de novembre. 17.30 hores

“Gran Encesa de l’Arbre de Nadal de Badalona” un espectacle de música i llum que portarà la màgia del Nadal des de la plaça del president Tarradellas a tots els carrers i racons de la ciutat. Un arbre de més de 40 metres d’alt que porta integrat un show de llums, projeccions i músiques per als més petits i els més grans.

A més, aquest espectacle de gran format comptarà amb un concert de música de Nadal interpretat per l’Escola de Música Moderna de Badalona i una sessió de DJ molt especial i nadalenca.

Fira de Nadal tradicional

Plaça de la Plana. Del 24 de novembre al 23 de desembre

Mostra gastronòmica

Rambla del Gorg. 17, 18 i 19 de novembre

24 casetes amb restaurants i espais per pastisseria i dolços.

Pessebre tradicional

Del 13 de desembre al 7 de gener a la plaça de la Vila

Inauguració 13 de desembre, a les 19 hores

Cantada de Nadal a càrrec del Conservatori Professional de Música de Badalona

Parc de les Il·lusions de Nadal

Perquè els nens gaudeixin d’una de les temàtiques que més els hi agrada: la Màgia! I puguin fer tallers i passar una bona estona amb els espectacles. Tallers de màgia, fira dels impossibles i artefactes màgics. Espectacle “El gran Zampano” a càrrec d’enric Magoo i Civi Civiac.

Parc de Montigalà. 14 de desembre, de 17 a 20 hores

Plaça de Camarón de la Isla (Sant Roc). 15 de desembre, de 17 a 20 hores

Casa del Pare Noel

Nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador

Del 16 al 23 de desembre, de 17 a 21 hores

A Badalona i per Nadal, tot és possible! El pare Noel ha decidit instal·lar-se uns dies a la Nau 3, un espai que li ha estat cedit perquè pugui obrir la seva maleta i encabir-hi la que serà la seva residència durant uns quants dies on els més petits podran viure moments màgics per totes les estances.

Campament Reial

Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

28, 29 i 30 de desembre, i 2, 3 i 4 de gener, de 17 a 21 hores

Rebuda Ses Majestat els Reis d’Orient

Estadi Municipal de Badalona. Arribada en helicòpter.

5 de gener, a les 16.30 hores

Cavalcada de Reis

Inici del recorregut a l’avinguda de Pius XII amb carrer de Ramiro de Maeztu

5 de gener a les 18 hores.

Presenta novetats com ara noves carrosses infantils amb personatges de cinema i amb més il·luminació que mai.

Contes Dins del Bosc, de Sandal Produccions (Titelles)

A la plaça de la Dona (La Salut), 2 de desembre, 11 hores

A la plaça d’Antònia Boada i Ros (Bufalà), 16 de desembre, 11 hores

Bústies Reials

Del 18 de desembre de 2023 al 6 de gener de 2024

- Carrer de Pomar de Baix (cantonada de la Riera de Canyadó)

- Parc del Torrent d’en Grau

- Avinguda de Martí Pujol (cantonada avinguda dels Vents)

- Carrer de Pérez Galdós

- Avinguda d’Alfons XIII (cantonada carrer de Sant Lluc)

- Avinguda d’Alfons XIII (cantonada amb l’avinguda del Maresme)

Visites dels Patges Reials a les bústies

Del 2 al 4 de gener de 2024

Taller de fanalets a les biblioteques

A càrrec de Joan Sallas

- Biblioteca Sant Roc. 18 de desembre. A les 18 hores

- Biblioteca Llefià-Xavier Soto. 20 de desembre. 17.30 i 18.30 hores

- Biblioteca Lloreda. 21 de desembre. 17.30 i 18.30 hores

- Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, 2 de gener. 17.30 i 18.30 hores

- Biblioteca Pomar. 2 de gener. 17.30 i 18.30 hores.

- Biblioteca Can Casacuberta. 4 de gener. 17.30 h i 18.30 hores.

Conte “El fanalet d’en Tasi” i Crida als Reis

A càrrec de la companyia Sus4

- Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. 19 de desembre. A les 17 hores

- Biblioteca Can Casacuberta. 21 de desembre. A les 17.30 hores

- Biblioteca Lloreda. 2 de gener, a les 17.30 hores.

- Biblioteca Llefià-Xavier Soto. 3 de gener. A les 17.30 hores

- Biblioteca Pomar. 4 de gener. A les 17.30 hores

- Biblioteca Sant Roc. 5 de gener. A les 11.30 hores

Els Reis al Port de Badalona

2, 3 i 4 de gener de 2024. Visita al vaixell i a les cabines dels Reis d’Orient

Decoració d’edificis emblemàtics de la ciutat

Edificis emblemàtics de la ciutat com el Museu de Badalona, el BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis) o la casa de la Vila estaran decorats i il·luminats amb motius nadalencs.

Mercats municipals de Badalona

Els mercats municipals de la ciutat s’ompliran d’activitats i animació nadalenca amb l’esperada aparició dels Tions gegants i espectacles musicals amb actors i tallers de manualitats per als més petits.

Dissabte, 16 de desembre

Mercats de Maignon, Torner i Pomar de 10.30 a 11.30 hores

Mercats de la Salut, Llefià i Sant Roc de 13 a 14 hores

Divendres, 22 de desembre

Mercats de Maignon, Torner i Pomar de 10.30 a 11.30 hores

Mercats de la Salut, Llefià i Sant Roc de 13 a 14 hores

A la Fira de Nadal, ubicada a la plaça de la Plana, de 18.30 a 19.30 hores

Un Nadal inclusiu

Per tal que tots els infants puguin gaudir del Nadal en igualtat de condicions, hi haurà:

- Reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

- Accés preferent sense cua al Campament Reial i a la Casa Pare Noel per a infants amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental.

- Espai amigable amb reducció d’estímuls de so i llum i sense aglomeracions al Campament Reial i a la Casa del Pare Noel, ni llançaments de caramels a la Cavalcada. Es determinaran les franges per a les reserves o la ubicació.

- Espai reservat per a infants amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, a l’acte rebuda dels Reis d’Orient i a la Cavalcada.

- Interpretació llengua de signes a l’acte de rebuda dels Reis, a la inauguració de les llums de la plaça de la Vila i a la Inauguració de l’arbre de Nadal de la plaça del president Tarradellas.

Badalona, 23 d’octubre de 2023