Twitter Facebook Instagram Youtube

Els encants de Montigalà de Badalona acullen aquest divendres l’11è Mercat de Cooperatives Escolars

Els encants de Montigalà de Badalona acullen aquest divendres l’11è Mercat de Cooperatives Escolars.

En aquesta edició hi participen més de 300 alumnes de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso i Turó d'en Caritg que han creat tretze cooperatives

Uns 330 alumnes de 5è de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso i Turó d’en Caritg que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” vendran aquest divendres 26 de maig, de 9 a 12 hores, als encants de Montigalà, els productes que els mateixos alumnes han elaborat en les tretze cooperatives que han creat.

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants de Montigalà.

En una primera fase les i els alumnes van fer un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec del servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), i posteriorment van realitzar un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. Per altra banda, van treballar la seva imatge corporativa i el seu logotip i, finalment, van fer un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’una responsable de Triodos Bank.

Totes les cooperatives han comptat, també, amb el suport de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, que han ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la ciutat.

Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. Aquest projecte s’està duent a terme aquest curs a 263 escoles de 107 municipis catalans, amb més de 400 cooperatives creades per més de 9.000 alumnes de cicle superior de primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, i organitzat, a la nostra ciutat, per l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Badalona, 22 de maig de 2023