Twitter Facebook Instagram Youtube

La presentació del mural “Badalona, com la veiem i com la volem!” del Consell dels Infants de Badalona a la plaça de les Brigades Internacionals s’ajorna al 3 de juny

La presentació del mural “Badalona, com la veiem i com la volem!” del Consell dels Infants de Badalona a la plaça de les Brigades Internacionals s’ajorna al 3 de juny.

L’activitat, prevista per aquest 20 de maig, es canvia de data per la previsió de pluges i es manté l’exposició de cartells al Centre Comercial Màgic del 23 al 31 de maig

La presentació, prevista per aquest dissabte dia 20, del mural “Badalona, com la veiem i com la volem!” que un grup de nenes i nens dels centres escolars i socioeducatius del Consell dels Infants de Badalona (CIB) pintaran a la plaça de les Brigades Internacionals, s’ajorna fins al pròxim dissabte 3 de juny. El canvi de data s’ha fet davant la possibilitat de pluges.

Aquest mural sorgeix dels 75 cartells que han elaborat els 42 centres del CIB sobre la ciutat amb la col·laboració de Natalia Rubio, educadora artística i artterapeuta. Precisament aquests cartells s’exposaran al Centre Comercial Màgic Badalona del 23 de maig (inauguració a les 18 hores) al 31 de maig.

Les propostes dels infants sobre Badalona es faran arribar als nous regidors i regidores de l’Ajuntament

Aquesta iniciativa tindrà continuació el 7 de juny, quan tindrà lloc una nova sessió del Plenari del CIB, en la qual es presentarà l'Informe amb les preguntes i les propostes de tots els infants i centres del CIB que preparen per a fer-les arribar a les formacions polítiques que treguin representació de regidors i regidores en les eleccions municipals del 28 de maig.

La pintada del mural i l'exposició dels cartells sobre Badalona, com la veiem i com la volem!, està organitzada per les 42 escoles i centres socioeducatius que formen part del CIB; pels Serveis d’Educació i d'Espais Públics, i per l'OMD 4 de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià.

L'acció artística del mural del CIB Badalona, com la veiem i com la volem!, finalitza aquest projecte global que ha comptat amb tres accions més per a la millora de l'espai urbà des d'una perspectiva participativa i de desenvolupament comunitari. Els murals s'han pintat a les 4 estructures piramidals que hi ha a la plaça de les Brigades Internacionals i van acompanyades de diferents millores de l'equipament urbà de la plaça.

Cal recordar que el passat 30 de gener, nenes i nens de diferents escoles van pintar un primer mural relacionat amb el Dia escolar per la No violència i la Pau (DENIP). El 27 de febrer es va pintar un segon mural vinculat al Dia Internacional de la Justícia Social i el 4 de març es va pintar un mural vinculat al Dia Internacional de les Dones. Així, dissabte 3 de juny s’acabarà de pintar el quart i darrer mural per part del CIB.

El projecte dels murals de la Plaça Brigades Internacionals està impulsat per l'associació Fem Barri-Plataforma Sant Antoni de Llefià i els Serveis d'Educació, d'Espais Públics, de Feminismes, de Gent Gran i l'OMD 4 de l'Ajuntament de Badalona.

Badalona, 18 de maig de 2023