Twitter Facebook Instagram Youtube

El president de la Generalitat visita les Tres Xemeneies, l’espai del futur Catalunya Media City

El president de la Generalitat visita les Tres Xemeneies, l’espai del futur Catalunya Media City.

L’alcalde de Badalona ha acompanyat Aragonès durant el recorregut per les instal·lacions

Rubén Guijarro ha remarcat que “aquest projecte audiovisual ha d’actuar com a motor de canvi per a revertir un dèficit històric en aquesta zona i ampliar la mirada cap a l'àrea del Besòs

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres al matí les Tres Xemeneies, l’espai del futur Catalunya Media City acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; i l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; També ha participat en la visita el nou director del programa Catalunya Media City, Marc López.

Després de passejar per l’espai, el president ha explicat que “el Catalunya Media City permetrà que la indústria digital i d’audiovisual de Catalunya esdevingui un motor en l’àmbit europeu”. “Des del Govern hem fet d’aquest projecte una de les grans apostes estratègiques del país, perquè tenim clar que cal reforçar i promoure un dels sectors amb més futur, per a convertir-nos en referents com a potència creativa a Europa i per atraure inversió estrangera amb grans produccions internacionals”, ha afegit.

El Catalunya Media City és un projecte estratègic que el Govern està desenvolupant en consonància amb els agents de la zona del Besòs. Aquest equipament acollirà dins seu projectes audiovisuals, digitals i del videojoc. Constarà de platós, estudis de gravació, espais de recerca i innovació; serà un pol per a estudiants de formació professional i universitats; retindrà talent tècnic i creatiu, i generarà llocs de treball en uns àmbits que estan cridats a ser un motor econòmic de primer ordre.

Contribuir a la transformació del Besòs

Una altra de les finalitats del Catalunya Media City serà contribuir al progrés i a la transformació de la zona del Besòs, que, tal com ha declarat el president, és “una de les assignatures pendents que el conjunt d’administracions tenim sobre la taula” i a la qual s’està “responent de forma conjunta, alineant objectius i treballant de forma compartida”.

En aquest sentit, Aragonès ha destacat que el canvi que suposarà la recuperació de tot l’espai de les Tres Xemeneies, “posat al servei de la creativitat, del dinamisme econòmic i d’una oferta d’habitatge assequible”, permetrà tornar a omplir d’activitat i de vida la zona i beneficiarà directament els ciutadans que hi viuen a prop. El projecte demostra que el Besòs és un territori en el qual “la Generalitat hi està fermament compromesa”, ha afegit el cap de l’Executiu, “generant inversions com aquesta i com la resta de projectes en l’àmbit educatiu, sanitari, de seguretat i de dinamisme econòmic, que milloren la vida de la ciutadania i generen oportunitats de futur”. El president també ha agraït als ajuntaments de Sant Adirà i Badalona “haver cregut en el projecte des del primer dia”.

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat que "la imatge d'avui, que mostra a les diferents institucions alineades amb un mateix propòsit, és una gran notícia per a tota l’àrea del Besòs i la comarca del Barcelonès Nord, un territori que necessita el suport i els recursos supramunicipals per a poder desenvolupar tot el seu gran potencial". Guijarro ha considerat que "el Catalunya Media City ha de servir com a motor de canvi per a revertir un dèficit històric i ampliar la mirada cap a l'àrea del Besòs".

Un nou barri

Igualment, s’ha aprovat l’instrument de planejament urbanístic necessari per redissenyar tota la zona, el Pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies. El Pla ordena un sector de 32 hectàrees situades al front litoral metropolità de Barcelona, a la franja que queda compresa entre el ferrocarril i el mar, i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona.

És aquí on es desenvoluparà el Catalunya Media City, en un nou barri que acollirà tant habitatge com activitat econòmica, equipaments, un gran parc equipat i nova vialitat. L’ordenació de l’edificació i de la zona d’activitats econòmiques que proposa el PDU permet destinar prop del 80% de la superfície que abasta el Pla a espais públics.

Amb l’aprovació del PDU de les Tres Xemeneies s’encara des d’una òptica supramunicipal un emplaçament complex però de gran potencial per la seva ubicació i característiques, que incorpora, a més de la càrrega simbòlica d’un important element de patrimoni industrial –les Tres Xemeneies-, una de les fites urbanes principals de l’àrea metropolitana de Barcelona i el seu front marítim.

Badalona, 31 de març de 2023