Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona presenta l’avantprojecte per a la construcció d’un complex esportiu municipal a l’antic solar de la fàbrica FOCUS

L’Ajuntament de Badalona presenta l’avantprojecte per a la construcció d’un complex esportiu municipal a l’antic solar de la fàbrica FOCUS.

La proposta inclou una piscina olímpica, diversos espais d’aigua i zones termals, vuit pistes de pàdel, gimnàs, sala de fitness, una àrea exterior per córrer i un aparcament amb 153 places

L’Ajuntament de Badalona va donar a conèixer aquest dimecres l’avantprojecte per a la construcció d’un complex esportiu municipal a l’antic solar de la fàbrica FOCUS, situat entre els carrers Jaume Pasarell i el lateral de l’autopista C-31 que va direcció Barcelona. La proposta preveu una superfície construïda de 13.745 metres quadrats que inclourà una piscina olímpica amb les mesures oficials, diversos espais d’aigua complementaris, zones termals, vuit pistes de pàdel, gimnàs, sala de fitness, una àrea exterior per córrer, solàrium i un aparcament soterrani amb 153 places.

La proposta global s’estructura en dos edificis, totalment accessibles i sense barreres arquitectòniques, que s’integren mitjançant un carrer per a vianants que penetra a l’interior de l’edifici esportiu, de forma que es convertirà en el vestíbul i en lloc de relació dels usuaris. La coberta de l’edifici és completament ondulada, creant uns lucernaris en forma d’ull que donaran llum a tot el conjunt. Aquesta coberta pretén qualificar i dignificar l’arquitectura de l’edifici i recorda el moviment de l’aigua dels nadadors i de les onades, que també està present en l’escut de la ciutat de Badalona. El disseny, que s’inspira en la natura i el flux de l’aigua natural, contempla que la coberta sigui de zinc, recordant que l’antiga fàbrica Focus utilitzava aquest material en el disseny de les seves làmpades.

La nova piscina comptarà amb els sistemes de funcionament idonis seguint els majors estàndards de qualitat, eficiència energètica i confort per als usuaris. Les instal·lacions de tractament d'aigua seran sostenibles, amb sistemes de control per adequar els consums a les condicions reals d'utilització de la piscina, amb ús d'energies renovables i de recuperació de calor, tant per la producció d'aigua calenta sanitària, com per a l'escalfament de l'aigua. En aquest sentit, es preveu instal·lar una font de captació fotovoltaica per a la producció d'energia elèctrica per a autoconsum.

Les instal·lacions d'il·luminació es pensaran per aprofitar la llum natural i adaptar-se a les condicions atmosfèriques i als horaris de funcionament. També es preveu la inclusió d'un sistema de gestió i control centralitzat per automatitzar les tasques de manteniment de les condicions interiors tant de l'aire com de l'aigua. D’aquesta manera s’optimitzarà l'explotació reduint els costos de manteniment i racionalitzant la despesa energètica.

La construcció del complex esportiu comptarà amb un pressupost de 22,5 milions d’euros.

L’alcalde Rubén Guijarro va presentar el projecte aquest dimecres a la tarda al Centre Cultural El Carme davant entitats veïnals i esportives, veïns i veïnes de la ciutat, i representants del món de l’esport com el nou president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, i el vicepresident esportiu de la mateixa Federació, Àlex Amorós. Durant l’acte, l’alcalde va explicar que “aquest avantprojecte és un treball tècnic desenvolupat que suposa la primera fase necessària per a seguir el curs legal d’execució de l’obra, aconseguir que les actuacions comencin l’any 2025 i que el nou complex esportiu sigui una realitat el 2026”. Guijarro va assegurar que “aquest és un projecte ambiciós i de futur que donarà resposta a les necessitats esportives i d’oci de tota la ciutadania i, a la vegada, potenciarà la imatge de la ciutat, que podrà acollir en aquestes instal·lacions competicions del més alt nivell”.

Badalona, 23 de març de 2023