Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Espai Betúlia acull l’exposició “Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català”

L’Espai Betúlia acull l’exposició “Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català”.

La mostra s’inaugura aquest dijous, 16 de març, i es podrà veure fins al 24 de maig

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres (carrer d’Enric Borràs, 43-47) acull a partir d’aquest dijous l’exposició “Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català”. La inauguració oficial tindrà lloc dijous, 16 de març, a les 19.30 hores i la mostra es podrà veure fins al 24 de maig, de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 hores. Recordem però que del 3 al 6 d’abril l’Espai Betúlia estarà tancat per vacances de Setmana Santa. El dimecres 10 de maig a la tarda i el dijous 11 de maig, Sant Anastasi, també romandrà tancat.

A partir d’una tria personal de haikus (una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses) del llibre Llum a les golfes. Una antologia del haiku modern i contemporani català, preparat per D. Sam Abrams, el pintor Sergi Marcos ha creat una col·lecció de 52 collages que ofereixen la seva visió plàstica del haiku català. Per a la seva creació ha seguit la categoria estètica japonesa del wabi-sabi, un terme japonès que descriu un tipus de visió estètica basada en “la bellesa de la imperfecció”.

Segons l’autor “el haiku és molt proper a la tècnica del collage” que li “permet treballar d’una manera directa i aprofundir en l’impacte del poema d’una manera fresca, intuïtiva i inspirada. Abans de començar cada collage faig una immersió en el poema per després oblidar-lo i passar a treballar des de la sensació que m'ha produït”.

Activitats complementàries

Visita guiada amb l’autor

Dimarts 18 d’abril, a les 19 hores.

Visita guiada amb l’autor Sergi Marcos.

Presentació del llibre Llum a les golfes i recital de haikus

El dimecres 3 de maig, a les 19 hores, es presentarà el llibre Llum a les golfes. Una antologia del haiku modern i contemporani català, i s’acompanyarà d’un recital de haikus. La presentació anirà a càrrec de D. Sam Abrams. Recitaran: Joan de la Vega, Bel Granya, Coloma Lleal, Sergi Marcos, Martí Noy, Jordi Pujol Nadal, Marcel Riera i Jordi Valls.

Visita guiada amb l’autor

Dimecres 24 de maig, a les 19 hores.

Visita guiada amb l’autor Sergi Marcos.

Visites escolars i tallers a concertar per al cicle superior de primària i 1er i 2n d’ESO.

Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 464 62 55

Badalona, 10 de març de 2023