Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona activa la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal per l’onada de fred

L’Ajuntament de Badalona activa la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal per l’onada de fred.

L'àrea de Via Pública té preparats vehicles per escampar sal a les carreteres i actuar amb immediatesa en cas de nevada

L’Ajuntament de Badalona ha acordat la situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal a conseqüència de la situació meteorològica adversa actual i la que es preveu en les pròximes hores. Aquesta mesura arriba després de l’activació d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de fred i de PREALERTA del Pla Especial per nevades a Catalunya (NEUCAT). La situació d’alerta municipal s'entendrà que decau amb la desactivació de les alertes i prealertes per part de la Generalitat de Catalunya.

En una Resolució de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i a conseqüència de la Situació d’alerta del Pla de protecció civil municipal, s’han acordat les mesures següents:

• Convocar al comitè d’emergència municipal

• Realitzar el seguiment i les comunicacions amb el CECAT (xarxa Rescat Protecció Civil)

• Reforçar el CRA (Centre d’avisos i coordinació de la Policia Local)

• Activar el departament tècnic municipal de Protecció Civil per tal que coordini les gestions oportunes adients a les seves competències amb la presència d’un tècnic de guàrdia permanent com a coordinador municipal per tal de reforçar les comunicacions i la coordinació amb els grups actuants municipals i de la Generalitat: Bombers, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM, Agents Rurals.

• Activar l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil Municipal (AVPC)

• Comunicar al CECAT l’activació del Pla de Protecció Civil municipal.

A més, l'àrea de Via Pública de l'Ajuntament de Badalona té preparats vehicles per a una actuació immediata en cas de nevada. Els accessos a l'hospital de Can Ruti i les carreteres de La Conreria (B-500) i la Vallensana (B-5011) seran els principals punts d'atenció on s’escamparà, si és necessari, sal per poder circular sense perill.

Badalona, 23 de gener de 2023