Twitter Facebook Instagram Youtube

Procés participatiu per l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Badalona

Procés participatiu per l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Badalona.

L’Ajuntament ha programat tallers presencials als sis districtes de la ciutat i una sessió específica amb els grups de treball del Consell de la Mobilitat

L’Àrea de Cultura i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona posa en marxa un procés participatiu amb l’objectiu de rebre propostes ciutadanes per traslladar-les al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Badalona (PMUS). Aquest Pla es planteja com una eina bàsica i de consens que serveixi per a la planificació de la mobilitat a la ciutat de Badalona en els pròxims anys.

Aquest procés participatiu consisteix en la realització d'uns tallers presencials i l’obertura d’un canal telemàtic de participació. Els tallers tindran lloc a cada districte on es presentaran les dades referents a la mobilitat a Badalona recollides per a l'elaboració del Pla.

Calendari tallers presencials

  • Districte 5. 26 d’octubre, a la Sala d'activitats nàutiques del Port de Badalona. (Moll Nord, local 10-11).

  • Districte 6. 2 de novembre al Centre Cívic de Sant Roc (avinguda del Maresme, 182).

  • Districte 4. 8 de novembre al Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, 180).

  • Districte 3 , 15 de novembre al Casal Cívic i Comunitari Badalona Pomar (avinguda de Terrassa s/n).

  • Districte 2. 22 de novembre al Centre Cívic Can Cabanyes (rambla de Sant Joan, 59).

  • Districte 1. 29 de novembre a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12).

En aquestes sessions es treballaran bàsicament els àmbits de la mobilitat a peu, camins i entorns escolars; transport públic; transport privat; mobilitat en bicicleta i vehicles de mobilitat personal i accessibilitat.

Totes les sessions començaran a les 18 hores fins a les 20:30 hores i no requereixen inscripció prèvia.

Sessió específica Grups de Treball del Consell de la Mobilitat

D’altra banda, també s’ha programat una sessió específica de recepció de propostes per als membres dels Grups de Treball del Consell de la Mobilitat el 13 de desembre a les 18 hores a la Sala de Premsa de l'Edifici del Viver.

Crida a la participació

A banda d’incorporar les indicacions recollides per la normativa nacional i internacional, es considera fonamental que el nou Pla de Mobilitat respongui als reptes relacionats amb la mobilitat dels badalonins, ja que els desplaçaments acaparen entre el 10 i el 20% del temps dedicat diàriament a les activitats quotidianes.

La regidora de Cultura i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Anna M. Lara, ha fet una crida a la participació de la ciutadania assenyalant que: "necessitem conèixer les propostes de la ciutadania i de les entitats perquè la nostra voluntat sempre ha estat voler treballar plegats en el Pla de mobilitat sostenible que necessita Badalona, que és on es definiran les grans línies d'actuació que durant els anys vinents es portaran a terme per a la sostenibilitat ambiental de la mobilitat urbana a la nostra ciutat”.

Badalona, 21 d’octubre de 2022