Twitter Facebook Instagram Youtube

Obert el termini per sol·licitar els ajuts municipals destinats a les empreses de l’oci nocturn, la restauració i el lleure afectades per les mesures contra la Covid-19

Obert el termini per sol·licitar els ajuts municipals destinats a les empreses de l’oci nocturn, la restauració i el lleure afectades per les mesures contra la Covid-19.

Dotat amb dos milions d’euros, l’ajut té la finalitat de pal·liar l’impacte econòmic que va provocar el cessament o restriccions de l’activitat durant la pandèmia i ajudar al manteniment dels llocs de treball

L’Ajuntament de Badalona ha obert des d’avui, i fins a l’1 de desembre, el termini per sol·licitar els ajuts destinats a les empreses dels sectors de l’oci nocturn, la restauració i el lleure de Badalona que van veure la seva activitat cessada o afectada per les mesures i restriccions sanitàries aplicades per a fer front a la Covid-19.

Els ajuts tenen per objecte el manteniment dels llocs de treball i pal·liar l’impacte econòmic que va provocar el cessament de l’activitat total o parcial que es va aplicar durant la pandèmia en aquests sectors econòmics. Per assegurar que les ajudes compleixen el seu objectiu, els sol·licitants han de justificar que han mantingut gran part de les plantilles durant aquest període mitjançant l'aportació específica dels contractes de treball.

En total es destinen dos milions d’euros en ajuts que es repartiran de la següent manera: un milió d’euros per a la restauració, 500.000 euros per al sector de l’oci nocturn i 500.000 euros per al sector del lleure.

Poden tramitar les sol·licituds d’ajuda la següent tipologia d’empreses i serveis:

Sector oci nocturn

Es poden acollir al paquet de mesures les discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut. Rebran una ajuda d’entre 15.000 i 50.000 euros depenent del nombre de treballadors que tenen en plantilla. L’ajuda s’efectuarà en dos pagaments: el primer pagament del 50% de l’ajuda es farà si la mitjana del nombre de treballadors del negoci durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any ha estat igual o superior al 70% de la plantilla que tenien el febrer de 2020. El segon pagament s’efectuarà si aquesta mitjana de treballadors contractats es manté o se supera durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre de 2022.

Sector de la restauració

Es donaran ajuts a les persones treballadores autònomes i empreses de la restauració enquadrats en els epígrafs d’IAE 671,672 i 673 i que no tinguin llicències de terrasses. Es farà un únic pagament de 5.000 euros sempre que els sol·licitants hagin mantingut en la seva plantilla durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any una mitjana igual o superior al 70% dels treballadors que tenien el febrer de 2020.

Sector del lleure

Poden sol·licitar les ajudes aquelles empreses que contribueixen al creixement integral dels infants, adolescents i joves; que propicien la ciutadania activa i duen a terme un perfil d'activitats no especialitzades mitjançant eines pedagògiques pròpies de l'educació del lleure. Per exemple, podran beneficiar-se de les mesures les empreses que es dediquin a les activitats d’educació en el lleure dins i fora marc escolar, l’animació sociocultural, cases de colònies i albergs, casals de vacances, ensenyaments no reglats d'idiomes, escoles de música i dansa, arts plàstiques i escèniques, reforç escolar, etc. No podran demanar les ajudes els clubs esportius federats. Els sol·licitants d’aquest sector rebran una ajuda de 5.000 euros en un únic pagament sempre que la mitjana de treballadors de l’empresa entre setembre de 2021 i juny de 2022 hagi estat igual o superior al 60% de la plantilla que tenien el febrer de 2020.

Telèfon d’informació

L’Ajuntament de Badalona ha posat en funcionament el número de telèfon 664 06 32 00, en horari de 9 a 14.30 hores, per oferir informació i resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquests ajuts.

Badalona, 3 d’octubre de 2022